Niejedno dziecko straszono baba jaga lub innym potworem i jaki final- okazalo sie ze straszono aby dziecko sie balo i bylo grzeczne.
Nie rozśmieszaj mnie. Żadna kobieta która ma dobrą pracę i dobrze zarabia nie rezygnuje z tego. Jeśli zaś ma płacone jakieś ochłapy a wychowuje małe dziecko to nie ma się co dziwić że jej się nie opłaca pracować. Taka jest prawda. Za pracą powinno być płacone. Nikt nie pracuje dla idei. Bardzo dobrze że kobiety poszły po rozum do głowy. Mają rację. Przynajmniej dzieci nie musi wychowywać im ulica.
Być matką to najwspanialsza rola jaką kobieta może mieć. Żadna kariera żadna praca Ci tego nie da.
Dokładnie tak gościu 15:45. Jednak osoby, którym wmówiono że to kariera jest najważniejsza nigdy tego nie zrozumieją.
Aha i jeszcze jedno. Osoby które mają szczęśliwą rodzinę i fajną pracę na pewno nie siedzą na forum i nie czytają idiotycznych wątków bo nie mają na to czasu. Ale widzę że niektórych tu fantazja ponosi co to nie osiągnęli :-D
Skąd Ty możesz wiedzieć na co mają czas a na co nie szczęśliwe rodziny. Wszystko jest dla ludzi, forum też. Zajmij się lepiej tą karierą. Czasu to nie mają właśnie tacy karierowicze co to z roboty do roboty muszą lecieć żeby potem móc się chwalić ile to oni nie zarabiają a na dzieci ich nie stać(tak mówią), bo dzieci to dla nich po prostu kolejna rzecz na którą muszą być pieniądze.
To tak jak u nas - z tym, że jest limit czasowy :)) coś nie doczytałeś
Ja bym nie zrezygnowała z tego luksusu, jakim jest nieźle płatna praca, którą się lubi, z niezależnosci na rzecz wychowania dziecka. Musiałabym jakoś to pogodzić. Na pewno nie kosztem rezygnacji z siebie.
Nie poszły po rozum tylko do mopsu po 500 plus
Jak sie naleza to ida. W innych krajach kobiety moga spokojnie wychowac dzieci bo panstwo dba o przyszlosz narodu.
Teraz są bonusy za szybkość, za jakość i nie wiadomo jeszcze za co. Poza tym planowane są emerytury dla matek wychowujących minimum 4 dzieci. Niedługo będzie można przebierać w dobrych ofertach pracy.
Będą widzieć emeryturę jak świnka niebo..chyba że mops da
A jeszcze jedna kwestia .
Jak.to jest ?
Mam troje dzieci i pracuje-moje dzieci wychwalone w szkole pod względem zachowania jak również nauki ..Natomiast znam sporo przypadków gdzie mamusia wychowuje siedząc w domu swoje dzieci i niestety to wychowanie jest poniżej krytyki -dziecko rozwydrzone jak dziadowski bicz i mamusia nie daje rady zapanować nad dzieckiem w wieku szkolnym .
Coś tu chyba nie tak idzie jak trzeba ...
Każda sielanka zazwyczaj trwa krótko, lenistwo zawsze ma krótkie nogi, a jakoś potem żyć trzeba.Ja nic nie wiem, ja tu sprzątam. Powiem po japońsku A MI TO WISI(Kasandra zaraz podłapie i będzie mówić, że zna to powiedzenie od średniowiecza, a nie używała, bo nie lubi):))))))))))))))))))