Dane z Radia Ostrowiec. Kobiety dlaczego rezygnujecie z siebie i ze swojego rozwoju zawodowego? Czy życie na socjalu Was satysfakcjonuje? Dane są szokujące.
a po co mam pracować jak na troje dzieci pobieram 1500 zł ?:) baja
Też pobieram ...i pracuję ...mąż też zresztą - to jest baja
Mojego kolegi zona zrezygnowala z pracy bo zarabiala 1400zl odjac dojazd do pracy do ostrowca. Bo bierze 500+ na dwojke. I mowi ze na to samo wychodzi jak sie odliczy dojazd do ostrowca do pracy. Dobre zmiany programu 500+ inni u mnie w pracy bioracy kase z tego programu nie chca chodzic w soboty za 100% bo im dochod przekroczy i zabiora 500+ A ten co robi chce mu sie robic, nie bioracy 500 chodzi w soboty i tak g... z tego ma.
Rozwój zawodowy kobiet z mgr w Ostrowcu = praca w markecie, w galerii itp branża.
co mnie tam emerytura, trzeba zyc dniem
12:00 rozwój kobiet bez mgr? Markety kebab call center ,
A jaki tu rozwój? Ja mam męża, nie jest niedojdą i na prawie wszystko nas stać więc po co ja pójdę do marketu?
wiem, że niektórzy mają ciapę co zarabia 2tys. współczuję.
Większość mądrych wyjechała i pracują za dobrą kasę w dobrych firmach
12:50, dopiero się rozwiniesz, jak mąż wymieni ciebie na nowszy model:)
Nie ma w czym wybierać. Co za miasto?
Powinna byc rownosc w zawodach lub bardziej zblizone zarobki.
Np moj maz spawacz zarabia okolo 3 tys.
A ja umie szyc i co zarobie 1500 zl. Majac 3 dzieci bardziej oplaca sie w domu.
Kazdy ma swoj fach w reku. Jest jeden problem, zroznicowanie zarobkow .
Kazdy powinien dobrze zarabiac np po 3 tys. A tak jeden zarabia niewiadomo ile, a drugi tez zapierdziela i zarabia minimum.
Wolałabym pracować w supermarkecie niż siedzieć w domu z tą 3 dzieci.
Nie rozumiem kobiet, które są dumne z tego, że siedzą w domu i są uzależnione finansowo od męża, nawet jeśli relacje między nimi są idealne. Gratuluję wyborów.
Gratuluj, dla niektórych dzieci są ważniejsze niż kasa. Mąż zarabia a ja wychowuję dzieci, zresztą to wspólna decyzja. Jakby zarabiał 2tys to zapewne musiałabym być czyimś parobkiem.
Ja nie rozumiem wsadzania nosa w nieswoje sprawy. Jedni poniewierają dzieci po żłobkach, nie mają może wyjścia a inni mogą im poświęcić czas i taka matka najlepsza. Trzeba pomyśleć zanim zaplanuje się dziecko.