Dla mnie szokująca liczba , a przypominam , że ten ponad 1 mln Polaków ubyło od poprzedniego spisu . Moim zdaniem nie wygląda to dobrze , bo w tej liczbie znajdują się głównie młodzi ludzie , gdzie odbije się to niesamowicie za kilkanaście lat nas , którzy pozostali . Co o tym myślicie ??
A niech nas ubywa i tak każdy ma w dupie młodych ludzi. Najlepiej to żeby znikneli i nie pytali się nigdzie o prace. Sam pracuje w u nas i nigdzie nie wyjechałem i często spotykam się z powiedzeniem że Ci co bardziej zaradni to wyjechali a zostali sai nieudacznicy. Co o tym myślicie. A ja bym chciał u nas pracowac a nie wyjeżdżac
no i jest coraz mniej nas, Polaków :) "A gdyby tak wszyscy przyjeżdżali ze stratą kilku kilogamów było by nas coraz mniej. Polaków. To co mam zrobić? 60 za każdy brakujący" :)
@16:07 sorki , ale nie łapię sensu twojej wypowiedzi ?
trzeba klasyke filmowa znac :) http://www.youtube.com/watch?v=h04UBP-179s
Oczywiście kto ma rozum to wyjechał dzisiaj w Ostrowcu nawet po dobrych studiach jesteś niczym. Jeżeli cię zatrudnią to i tak w pierwszej kolejności wylecisz ,kliki nie ruszą bo to beton twardogłowych wszechwiedzących ludzi.
A nie czasem na odwrót, że ci co bardziej zaradni to właśnie zostali i dają sobie radę a ci co mniej zaradni (nieudacznicy jak to napisałeś) wyjechali bo tu sobie poradzić nie mogą ?
Dziwnym zbiegiem okoliczności 50% tych, których nie ma już w Oc tylko na wyspach to dawna "osiedlowa patologia"
Może i ja jestem wśród zaginionych ,u nas nikogo ze spisu nie było .Nie robiłem go przez net również ,ponoć do części ludzi którzy brali udział w spisie internetowym i tak przyszli do domu ,więc traciło to sens .
Liczbą się tak Karolu za bardzo nie przejmuj za kilkanaście lat i tak nie będzie możliwości wyrobić na emerytów i rencistów w Polsce ,zwłaszcza tabunu byłych żołnierzy ,policjantów,prokuratorów ,sędziów ,byłych parlamentarzystów europejskich itp .
No właśnie . To mając teraz 20-40 lat czy jest sens w tej chwili płacić zus i podatki ?
Mam co do tego wielkie wątpliwości . Jak myślicie ?
Galu z 20 23 sens to jest ale trzeba zrobić coś pomiędzy systemem kanadyjskim a propozycją portugalską .Pełna emerytura i to max 1000 dolarów/euro w przeliczeniu dla tych co przepracowali 40 lat .Mniej pracował mniejsza emerytura a mamy takich kmiotków jak agent Tomuś (nie chodzi mi personalnie o niego ) co po 15 latach mają 5300 mając 36 lat życia to jest nienormalne (dane na podstawie oświadczenia poselskiego o ile czegoś nie przekręciłem ) .
u mnie też nie byli to ja jestem druga plus mąż i dwoje dzieci
i będzie nas coraz mniej, mało kto decyduje się na więcej niż 1 dziecko, a niektórzy nie mają wcale i nie zamierzają mieć
a będzie jeszcze gorzej.
spadek przychodow do zus z tytulu skladek bedzie wiec malal, mozna by powiedziec, ze sami sobie nie robiac dzieci zgotujemy los gdy nie bedzie komu w tym chorym systemie placic na nasze emerytury za 40 lat.
tylko, że szkoda, że jak zwykle może stać się faktem powiedzenie, "Mądry Polak po szkodzie", jak przyjdzie wziąść emeryturę, a tam nie ma nic, bo społeczeństwo się starzeje i nie zanosi się na to by sytuacja się zmieniła.