Witam wszystkie mamy.Mam córkę w wieku 4 latek.Od jakiegoś czasu,córka nie chce robic kupki.Tzn. zaciska pośladki i trzyma małe bobki w pupci a czasami je wydłubuje palcami i mi pokazuje mówiąc "mama fu".Już mam tego serdecznie dosyc.Faszerowałam ją syropem Lactulosa ale i tak to nic nie daje dalej ściska a jak nie wytrzyma już to narobi na dywan.Przychodzą do mnie znajomi a jak się wstydze za to dziecko.Bo nawet w majteczkach jak chodzi to śmierdzi od niej kupką bo narobi tzn ściśnie i czuc.Jak ja zmusic do tego zeby nie ściskała a robiła na kibelek tak jak siku ładnie robi.Do przeczkola nie chodzi jeszcze i nie przyjeli ja teraz też.Pomóżcie mi..
kobito.....jem !!!
przeczkole... litości...
sfera psychiczna dziecka, tak ma i już. Przejdzie.
z takim problemem to do psychologa dziecięcego albo lekarza a nie na forum. pewnie to twoja wina. "przeczkole" hahaha co za cofnięta mamusia
z takim problemem to do psychologa dziecięcego albo lekarza a nie na forum. pewnie to twoja wina. "przeczkole" hahaha co za cofnięta mamusia
no cóż chyba tylko cierpliwości ci można życzyć...musisz jej tłumaczyć i wpajac jej kibelek albo nocnik...moja mała ma 2.5 roku i od 2 miesiecy załatwia sie na nocniczek a od 2 dni robi w majtki i kupke i siku :)ręce opadaja ale coż trzeba to jakos przejsc zacisnąć ręce i cierpliwie tłumaczyć...jedna rada nie krzycz na mała bo jak sie zablokuje to nie bedzie chciala wcale sie zalatwiac i wyladujecie w szpitalu nie wolno krzyczec naprawde mow ze nic sie nie stalo ale trzeba sie zalatwiac na nocniczek bo duże dzieci tak robia ja mojej tlumaczylam ze zuzia i kuba robia na nocniczek a to sa jej przyjaciele z podworka wiec ona tez chetnie chciala to robic...powodzenia...
I mniejszy smród :) Gabrysia- napisz do przyjaciółki, nie zapomnij o obrazowym opisie kupci w dupci.
Do lekarza z tym idź a nie na forum szukasz porad. To nie żarty- dziecko cierpi! Idź z dzieckiem do lekarza zanim nie będzie za późno !!! Syropek jest na uregulowanie wypróżnień a nie na jego konsystencję.
a od czego babo masz lekarza -tam po poradę nie tu trujesz
Gabrysiu, czy pytałaś córeczkę dlaczego nie chce robić kupki? Spróbuj z nią porozmawiać, najlepiej w trakcie jakiejś wspólnej zabawy. Do tej rozmowy możesz wykorzystać lalki, mówiąc że jedna z nich nie chce robić kupki i martwisz się, bo nie wiesz, dlaczego. Dzieciom często łatwiej jest opowiedzieć o swoim problemie poprzez zabawkę. Warto też skontaktować się z lekarzem pierwszego kontaktu, być może przyczyna ma podłoże organiczne. Spróbuj też przypomnieć sobie, czy w czasie, gdy problem pojawił się, nie wydarzyło się coś, co mogłoby na ten problem wpłynąć.
Dziwię się, że zamiast pójść z dzieckiem do lekarza, zarzucasz temat na forum...
znam jeden sposób ale potrzebny Ci będzie śliski kocyk... masz ???
Sam ze sobą to zrób, debilu!!! Będzie mniej chorych świrusów na świecie!
Musisz przetrzymać, to często się zdarza u dzieci. Zaparcia nawykowe. Poradż się pediatry. To minie, ale musisz dziecku pomóc. Bez agresji i nerwów.