W parku przy ul. Kopernika stoi pomnik-odlew w kształcie koła pękniętego nieregularnie po środku. Od dawna fascynuje mnie ten pomnik i jestem ciekawa historii jego powstania oraz tego, kto jest jego twórcą? Pytanie kieruję do Ostrowczan zamieszkałych w mieście od wielu lat. Pozdrawiam.
Dzięki za podesłanie materiałów, ale niestety nie znalazłam w opisach, ani na zdjęciach tego, który mnie interesuje. Gdzie jeszcze szukać?
kawałek rzeźby odpadł w wyniku działania zmiennych warunków atmosferycznych wzmocnionych chemitrails i opryskami na stonkę
13:26. Lubię ludzi z poczuciem humoru. Tak trzymaj, a może wiesz coś o tym pomniku? Rozumiesz, co to fascynacja i nie daje mi to spokoju. Różne mają ludzie problemy, ja mam taki, bo ile można się zamartwiać? Niektórzy lubią się kłócić, a ja wolę mniej ekstremalne sporty.
13:43. Dzięki wielkie, Kasandro. To może ja zrewanżuję się informacją na temat książek, bo wiem, że lubisz czytać. Polecam Ci książkę Jarosława Molendy "Polki przeklęte? Wielkie kobiety- dramatyczne biografie". Odnajdziesz tam między innymi opisy nieznanej powszechnie strony osobowości marszałka Piłsudskiego i jego stosunku do kobiet oraz fascynującą historię legendarnej INKI. Obecnie czytam książkę Nighat M. Gandi "Kobiety w islamie. Miłość w życiu muzułmanek". Książka jest wynikiem podróży autorki przez Indie, Pakistan i Bangladesz i zawiera jej osobiste refleksje na temat prawdy o miłości i życiu(w tym również intymnym) islamskich kobiet. Niesamowite wrażenia w zderzeniu z naszą kulturą. Ciekawostką jest jeszcze to, że obie książki kupiłam z puli tych tańszych, leżących na stertach w marketach. Robię co jakiś czas polowania i już wiele perełek wyłowiłam. Polecam, naprawdę warto czasem poszperać w markecie.
Kasandro, najlepiej szukaj w Biedronkach albo w markecie po byłym Carrefour. Tam to jest prawdziwa kopalnia pereł i musisz wygospodarować przynajmniej godzinę, żeby nie przeoczyć jakiegoś skarbu w olbrzymiej stercie. Pozdrawiam.
aktualni wyprzedaz ksiazek jest w tesco kosze z ksiazkami staja obok bistro
14:25. Dzięki, suuuuuper. Znowu polowanie.... uwielbiam to uczucie, jak znajdę coś fajnego.