Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pomnik

Ilość postów: 12 | Odsłon: 403 | Najnowszy post
  • Pomnik

W parku przy ul. Kopernika stoi pomnik-odlew w kształcie koła pękniętego nieregularnie po środku. Od dawna fascynuje mnie ten pomnik i jestem ciekawa historii jego powstania oraz tego, kto jest jego twórcą? Pytanie kieruję do Ostrowczan zamieszkałych w mieście od wielu lat. Pozdrawiam.

Gość_Anka
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Pomnik

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dzięki za podesłanie materiałów, ale niestety nie znalazłam w opisach, ani na zdjęciach tego, który mnie interesuje. Gdzie jeszcze szukać?

Gość_Anka
        Zgłoś
        Odpowiedz

zapytaj tutaj http://www.nieztejbajki.art.pl/kontakt/

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Pomnik

kawałek rzeźby odpadł w wyniku działania zmiennych warunków atmosferycznych wzmocnionych chemitrails i opryskami na stonkę

mlodypistolet
      Zgłoś
      Odpowiedz

13:26. Lubię ludzi z poczuciem humoru. Tak trzymaj, a może wiesz coś o tym pomniku? Rozumiesz, co to fascynacja i nie daje mi to spokoju. Różne mają ludzie problemy, ja mam taki, bo ile można się zamartwiać? Niektórzy lubią się kłócić, a ja wolę mniej ekstremalne sporty.

Gość_Anka
        Zgłoś
        Odpowiedz

13:43. Dzięki wielkie, Kasandro. To może ja zrewanżuję się informacją na temat książek, bo wiem, że lubisz czytać. Polecam Ci książkę Jarosława Molendy "Polki przeklęte? Wielkie kobiety- dramatyczne biografie". Odnajdziesz tam między innymi opisy nieznanej powszechnie strony osobowości marszałka Piłsudskiego i jego stosunku do kobiet oraz fascynującą historię legendarnej INKI. Obecnie czytam książkę Nighat M. Gandi "Kobiety w islamie. Miłość w życiu muzułmanek". Książka jest wynikiem podróży autorki przez Indie, Pakistan i Bangladesz i zawiera jej osobiste refleksje na temat prawdy o miłości i życiu(w tym również intymnym) islamskich kobiet. Niesamowite wrażenia w zderzeniu z naszą kulturą. Ciekawostką jest jeszcze to, że obie książki kupiłam z puli tych tańszych, leżących na stertach w marketach. Robię co jakiś czas polowania i już wiele perełek wyłowiłam. Polecam, naprawdę warto czasem poszperać w markecie.

Gość_Anka
            Zgłoś
            Odpowiedz

Dziękuję, i zapisuję do notesu tytuły :)

Kasandra66
              Zgłoś
              Odpowiedz

Kasandro, najlepiej szukaj w Biedronkach albo w markecie po byłym Carrefour. Tam to jest prawdziwa kopalnia pereł i musisz wygospodarować przynajmniej godzinę, żeby nie przeoczyć jakiegoś skarbu w olbrzymiej stercie. Pozdrawiam.

Gość_Anka
                Zgłoś
                Odpowiedz

aktualni wyprzedaz ksiazek jest w tesco kosze z ksiazkami staja obok bistro

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

14:25. Dzięki, suuuuuper. Znowu polowanie.... uwielbiam to uczucie, jak znajdę coś fajnego.

Gość_Anka
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe