Pies zawsze chodzil bez kaganc wlasciciele byli wiele razy o to upominani bo pies jest agresywny a tu sa i dzieci i inne psy ale za kazdym razem wszyscy slyszeli ze nie gryzie zachowanie wlascicieli karygodne i nieodpowiedzialne .... myśleli ze wolno im wszystko i mieli gdzies prośby sąsiadów...
14:28 każdy pies może ugryźć nawet york.
to prawda, każdy pies może ugryźć, ale york nikogo nie zabije, a owczarek niemiecki to duży pies i zabić człowieka może
nie bez powodu hitlerowcy mieli te właśnie psy w czasie II wojny
york to najgłupszy pies. taka prawda. nie rozumiem mody na te psy.
Pies powinien byc na smyczy a jezeli jest luzem to wowczas musi miec kaganiec i zadne "pole do popisu" prawa nie zmienia.dziecko nie mialo prawa wyjsc z tak duzym psem-a pies pilnowal dziecka bo taka jego rola.
Co da kaganiec jak się rzuci na dziecko?
Nie ma przepisu, który zmusi do założenia kagańca. Musi być na smyczy.
Art. 77 Kodeksu wykroczeń
Jak nie ma ??Jest poczytsj troche chyba ze mu na czole wydziarasz ze nie gryzie cwaniaku
co to oznacza odszkodowanie dożywotnio? co miesiąc mają jej wypłacać? Owczarki to łagodne psy, gdy ich nie zaatakujesz to nie zwróci uwagi na ciebie.
Ciekawe Pani sama zaatakowała paa .... co za głupota
gościu 15:55 niektóre owczarki niemieckie to łagodne psy ale trafiają się i takie co maja mord w oczach, moim zdaniem to najgorsza rasa, ludzie myślą że dobermany czy rotwailery są niebezpieczne, owczarki są dużo gorsze
Owczarek ugryzie i pusci a pitbulowi trzeba zeby wylamac wiec nie mow ze to ciapa.
Najgorsze te kundle na wsi, nie mozna spokojnie rowerem przejechac. Teraz od razu ładuje od razu z buta albo gazem jak do nogawki leci.
A ja się boję tylko jednej rasy...owczarka właśnie. Miałam psa niby rasy agresywnej i krzywdy nikomu nigdy nie zrobił A dzieci uwielbiał. Ułożenie psa zależy tylko od właścicieli. Parę lat temu na stawkach właśnie owczarek niemiecki zaatakował swojego pana .
Obok mojego domu mieszkają dwa owczarki,głupszych psów w życiu nie widziałam.Wyja,szczekają na powietrze,na listek,na cokolwiek.Ujadaja jak glupole.