UWAGA!
15 czerwca przy bloku ul Kochanowskiego 10 została pogryziona przez psa (owczarka niemieckiego) moja żona.
Pies zaatakował niespodziewanie wychodząc z klatki. Psa prowadziło na smyczy dziecko które nie miało siły go zatrzymać. Żona leży w szpitalu z obrażeniami ciała.
Uważajcie na siebie i swoje dzieci w tym miejscu. Przekażcie ta informacje znajomym!!!
A czy wiadomo czyj ten pies?
Ciężką karę dla rodziców a szkoda ,że nie pogryzł właścicieli.
Dziecko wysyłać z tak niebezpiecznym psem?
A od kiedy to owczarek niemiecki jest uznawany za rasę psów niebezpiecznych gościu 00:40? Faktem jest, że dla dziecka to za duży pies do wyprowadzenia i za silny.
Jeżeli pogryzł obcą osobę to bezpieczny?Puknij się twierdząc,że bezpieczny.
Pies ma mieć przede wszystkim na pysku kaganiec, niezależnie od rasy.
Bardzo słusznie. Rzadko widzi się na terenie miasta psy wyprowadzane w kagańcach. Straż Miejska powinna to kontrolować.
Gość 12:49 owszem ale nie szmaciany, tylko taki w którym może swobodnie oddychać, bo pies chłodzi się przez „pysk”, szczególnie ważne to jest latem, w upały.
Gość 12:04 ugryźć może każdy pies, chodziło mi o rasę, że nie jest na liście psów niebezpiecznych(panimajesz?)
14:24Ja panimaju a ty niet paniał.
owczarki niemieckie to najgorsza na świecie rasa, oczywiscie nie wszystkie egzemplarze, ale jak gdzieś pojawia się info że pies kogoś pogryzł to bardzo często jest to owczarek niemiecki
Ja mam pitbulla i uwierzcie, że pomimo iż unawany jest za mordercę znany jest na całej ulicy jako przytulas i ciapa. I zaznaczam, że idąc z moim psem najczęściej jest atakowany przez owczarki niemieckie właśnie. I nigdy nie widziałam psa tej rasy w kagańcu. Moj mimo łagodnosci zawsze na pysku ma kaganiec. A właściciele psa, ktory pogryzł pana żonę powinni nieźle za to beknąć. Idioci.
I dlatego ciężko ukarać rodziców,a jeszcze nie wiemy jak ciężko pogryziona jest kobieta.Dożywotnio odszkodowanie.
Kary dla właścicieli takich psów i każdych psów za chodzenie bez kagańca.Tu pogryzł obcą osobę bo sobie tylko szła.Wysokie a nawet bardzo wysokie kary to zmienią.Tylko kto się tym zajmie, jak właścicielom i psom wolno wszydstko.
Straż Miejska ma duże pole do popisu w tym względzie, a i Policja też przecież ma swoje uprawnienia.
14:21 na liście może i nie jest ,ale jest jednym z niebezpiecznych i chyba przeczytałeś co tu piszą lepiej znający się od ciebie o tych owczrkach.