Jaki będzie podział powiatu w wyborach samorządowych. Chodzi mi o okręgi wyborcze? Kto to dzieli starostwo czy komisarz?
Dobrze się czujesz? A uprzedzali, że tak się to skończy. Jest na forum psychiatra?
Dzieli Powiat. Powinni już to dawno zrobić. Nie wiem na co czekają. Sąsiednie powiaty już podzielone.
Ludmiłka poczytaj se trochę i nie pisz bzdet, Ludmiłka to USTAWA dzieli a nie starosta.Zamiast m-jak miłość czy innych bajek w telewizji ,poczytaj se trochę zanim napiszesz coś ,czym się ośmieszysz. abc wychowania obywatelskiego się kłania Ludmiłka,jak chcesz kandydować na radną to najpierw sobie odpowiedz ,po co tam chcesz iść,czy czujesz się na siłach aby nie robiono kpin z ciebie.
Szanowny Panie Arielu wyedukowany obywatelsko. Kodeks wyborczy też jest ustawą. Poczytaj artykuły od 450 w górę a dowiesz się że Rada Powiatu dokonuje jego podziału na okregi wyborcze i musi tego dokonać do 16 sierpnia zgodnie z przepisami prawa. Kandydować nie zamierzam bo za dużo później krytyki i publiczenia ale mogę Ci pomóc zarejestrować Komitet wyborczy i zgłosić listy na radnych jesli jesteś zainteresowany kandydowaniem skoro już masz takie podstawy że się kończą na abc. Alfabet jest dużo dłuższy bo jak widać przy ,,d" masz lukę.
Pan Ariel nie zna Kodeksu Wyborczego. To taka gruba dość ustawa. Seriali nie oglądam a z odcinków to tylko szkło kontaktowe. Dzieli Rada Powiatu. Troszkę im to idzie opieszale.
Przecież są 4 okręgi wyborcze. Dwa dzielą miasto na pół , a dwa kolejne to powiaty po tych dwóch stronach miasta.
Bo jak wyczytałem PIS ma 666% poparcia. Oj ludzie ale Wam się od tego upału ....