Oczywiście zaraz powiecie że to wina UE i że rząd zniweluje ta podwyżkę. Ale to kłamstwo.
Po pierwsze firmy nie dostaną żadnej rekompensaty
Po drugie zdrozeje wszystko począwszy od chleba.
A słyszałeś że w związku z tymi podwyżkami, które funduje nam Unia rząd ma dopłaty robić dla każdego gospodarstwa domowego, tak abyśmy tych podwyżek nie odczuli ? Albo celowo manipulujesz albo powinieneś zmienić swój podpis.
Ja dostałem dzisiaj. 100 więcej niż rok temu.
Za gaz już w poprzednim rozliczeniu zapłaciłem więcej .
Ja dostałem dziś 578534 procent więcej
Co ma do tego 500 + gościu 04:52 ? Lecz się człowieku.
Co nie zmienia faktu, że wytworzenie prawie każdego produktu i usługi wiąże sie z ceną prądu. Rząd dopłaci do wszystkiego? Czyli co? Dodatkowa inflacja? No, ale tak to jest jak się podpisuje dokumenty tylko, żeby dostać się na stołek w Brukseli. Dla wnikliwych: Obecna sytuacja jest wina wszystkich rządów wstecz, za bezmyślność, krótkowzroczność i olewanie polityki energetycznej kraju.
"Rząd dopłaci do wszystkiego" - wiesz, skąd rząd ma pieniądze?
Rząd miota się bo podwyżki będą w roku wyborczym. To, że gospodarstwom domowym dadzą wyrównanie nie naprawi sytuacji na rynku energii elektrycznej. Trzeba jak najszybciej zwiększyć produkcjie energii ze źródeł odnawialnych, bo inaczej tego problemu nie da się rozwiązać.
Rząd nie ma pieniędzy.
Kolejny wierzący w rządowe bajki saczące się z propagandowej tuby
Mamy najdroższy prąd w unii,a i tak go podwyższymy niepotrzebnie.Mogłyby sobie inne kraje podwyższyć cenę prądu żeby wkoncu chociaż w jednym dogonić Polskę.
Gospodarstwom domowym zrekompensuje, ale zakładom pracy nie. A przecież każda produkcja jest oparta na zużyciu prądu i jak myślicie za podwyżki kto zapłaci? - konsument. Wszystko zdrożeje .
Bajki to wypisujesz codziennie rano Ty gościu 06:37. Nic Ci to nie da. Mamy świetny rząd, który stara się dbać o obywateli.