Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Odp.: Podwyżka podatków od stycznia 2017 r.

Najmniej zarabiający nie płacą podatków, bo i tak pracują na czarno. Zamiast zająć się szarą strefą, PIS tylko ją zwiększa. Tym sposobem będziemy mieć 30% frajerów płacących grzecznie podatki i całą resztę wołających o pomoc od państwa. Ile znacie już teraz osób w Ostrowcu pracujących na etacie i płacących podatki? Bo ja niewiele.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Mieli dać 500zł na każde dziecko - dali tylko na drugie.

Mieli obniżyć kwotę wolną od podatku pracującym za najniższą krajową - obniżą tylko tym co pracują na 1/2 etatu.

Cwany ten PiS. Obietnice spełniają w 50% i tylko wybranym :)))))

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Podwyżka podatków od stycznia 2017 r.

Oj tam, niektórym podnoszą dochody i to stale. Oczywiście wybranym

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

A może poprostu nie da się wszystkiego zrobić od razu.Potrzeba czasu i powoli zrealizują to co zakładali,chociaż że 500zł na każde dziecko nie wiem czemu się przy tym upieracie jak wyrażnie było powiedziane że na drugie i KAŻDE następne!Chodziło o ruszenie katastrofalnej demografii a nie żeby rozdać każdemu.Choć i tak ten socjal ma wady ale wszystkim nie dogodzisz a zawsze się znajdzie ktoś kto będzie niezadowolony.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

Zrobili bardzo dużo jak na rok rządów gościu 15:01. PO z PSL rządzili przez osiem lat i nie zrobili dla ludzi nic. PIS przynajmniej realizuje obietnice. Sześciolatki nie poszły na siłę do szkoły, wiek emerytalny obniżono, gimnazja będą likwidować, 500 zł na drugie i kolejne dziecko ludzie dostają. Na pierwsze też jeśli mają mały dochód. To dla Ciebie mało? Rządzą dopiero rok. Na rozliczanie przyjdzie jeszcze czas.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

ja nie mówię ze zrobli mało, zrobili tyle ile zrobili. Ja i wielu podobnych do mnie przeżyje bez tych kilkuset zlotych w ciagu roku. Ale czy PIS wytrwa na drugą kadencje bez głosów naszych i naszych rodzin ? To moze być nawet 2-3 mln ludzi co może przesądzić o wyniku wyborów. Nas i tak kazda wladza lupiła, wiec czlowiek juz zdążył sie przyzwyczaić, ale jakie mamy mieć teraz argumenty zeby nadal popierac PIS? ze prezydentowa wygląda jak milion $$$ ? To trochę za mało. Ja juz nawet nie chce, zeby PIS mi cokolwiek "dawał". Ale dlaczego karze mnie dodatkowo za to że pracuje na 1.5 etatu ?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Czy ktoś z wyborców PIS zadał sobie trud, by sprawdzić jaką kwote wolną od podatku przyznali sobie posłowie sejmu? Otóż 30 tysięcy rocznie. Dziękuję.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Pamiętacie: zima wasza, wiosna nasza?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

Czy Ty gościu 20:29 zadałeś sobie tyle trudu żeby zobaczyć że ta kwota dla posłów nie była przyznana teraz przez PIS tylko jest taka od dawna? Teraz dopiero się obudziłeś?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

18:39 zrobili i robia bardzo bardzo dużo. Wpedzają nasz kraj w przepaść, uczą wyciągania ręki BP na dzieci jazdy powinien sam zapracować, obraz naszego kraju w świecie - pośmiewisko. Kasę wydają na pożal się Boże uczelnie w Toruniu. Teraz dają 2,5mln kasy stowarzyszeniu, żeby się zajęła edukacją, stowarzyszeniu w którym 70% idzie na zarobki. Wprowadzanie zmian oplotkami czytaj nocą. Jak przyjdzie rozliczenie to nam nikt nie pomoże jak Grecji bo z Unią wg. nich beznadziejna. I ostatnia rzecz ciekawi mnie czy tego nie widzicie czy tylko udajecie bo przecież 500+ może się skończyć. Ale to też się skończy i to niebawem.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Nie zapominaj o milionowych odszkodowaniach (nieopodatkowanych) dla pociotków ofiar wypadku komunikacyjnego

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

21:45 wyprowadź się jeśli się z Polski śmieją i się wstydzisz. W Niemczech, Francji pożyjesz sobie spokojnie. Tam to tak fajnie i nowocześnie a u nas zaścianek... Jak się skończy to się skończy, płakać nie będę, jednak przez poprzednie lata nigdy nic na dzieci nie dostałam a dziś chociaż te 500zł mi dają. Tak narzekacie a jakby nie Pis, to mielibyśmy dziś multi-kulti i żyłoby wam się lepiej.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Masz dzieci 8:58 zarób na nie a nie wyciągam rękę.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Popieram praca takich ludzi hańbi.Najlepiej rękę wyciągać i siedzieć przy serialach.WSTYDZIŁABYM SIĘ NIE MAJĄ AMICJI I HONORU

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

za pracę należy się godziwy zarobek a nie jałmużna,to raz a dwa najgorzej to boli tych co nie mają dzieci nie wiedzą że na art.dziecięce jest największy vat i dzieci szybciej ze wszystkiego wyrastają ale co tam 500 dali za nic.

Gość_ktoś.
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 58

Mam dzieci i zarabiam na nie. Nie moja wina że w naszym kraju zarobki są niewielkie. To moje dzieci kiedyś będą pracowały na Twoją emeryturę więc proszę grzeczniej cwaniaczku.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Fakt zrobili w rok bardzo dużo... Zadłużyli Polskę na nie spotykaną skalę. Skłócili polakow jak nik dotąd.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

22:20 mądrych nie skłócili. Skłóca to Kod i reszta oderwanych od koryta. Jak rządzili poprzednicy to Pis nie robił demonstracji, nie buntował ludzi. Sami się skłócacie, bo wolelibyście na uchodźców dawać po 2tys niż na polskie dziecko 500zł. I to jest żałosne, ta wasza głupota, która niestety gubi ludzi i skłóca. Dalej szukajcie wad pisu ale żebyście nie płakali jak zacznie rządzić petru czy znów po.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
8 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony
Dodaj firmę