Jak dla mnie budowa takiego placu no osiedlu domków jednorodzinnych to beznadziejny pomysł - przykład plac zabaw nivea na Gutwinie - byłem z dzieckiem kilka razy, max 2 dzieci na placu zabaw, a zazwyczaj latem świecił pustkami. Jak ktoś ma domek z ogródkiem to zazwyczaj ma już huśtawkę dla dziecka i nawet jakiś basen, to po co ma chodzić na plac zabaw?
Takie place powinny powstawać w miejscach maksymalnie zaludnionych, na blokowiskach, gdzieś gdzie dzieci nie mają za dużo alternatywy na zabawę. Poza tym miejsca na plac nivea muszą spełniać określone warunki (teren ogrodzony, monitorowany - czyli najlepiej się na to nadają tereny przyszkolne)
I jeszcze jedno - jeżeli szkoła i uczniowe nie zaangażują się w głosowanie to nie będzie żadnego placu (musi być tak jak było w zeszłym roku na stawkach)
Może najpierw warto wiedzieć przed głosowaniem, które szkoły pójdą do likwidacji...bo szkoda później oddać w inne ręce...
na Stawki głosował cały Ostrowiec ale jak była potrzeba głosować na kolejny plac Stawki nie głosowały.
Od dzisiaj startuje edycja na plac nivea. Trwa głosowanie. Dopiero początek. http://www.nivea.pl/Porady/ext/pl-PL/podworko2016
W Ostrowcu jest tylko jedna lokalizacja na ul. Słonecznej.
Głosujemy? Ja juz głosowałam. Chyba trzeba to rozpromować. Kto zgłosił lokalizację, niech się tym zajmie. Ja chętnie bede głosować.
a ja nie będę, w zeszłym roku głosowałam na oba podwórka choć mieszkam na obrzeżach Ostrowca. Ale po tym jak inni potrzebowali w Waszej pomocy mieliście ich gdzieś, mówiąc, że z obrzeży na pewno nikt nie głosował bo nie miał w tym interesu. Oczywiście, może i nie miał ale robił to dla dzieci. Dlatego teraz radźcie sobie sami