W zwiazku ze zblizajacymi sie powrotami Polakow z wysp po brexicie, kryteria przyznawania 500+ diametralnie sie zmienią
Powiem tak program bedzie tak długo jak bedzie Pis jesli sie zmieni partia rządząca zobaczycie jak szybko zniknie pomoc.Juz widze jak Kopacz i Schetyna dają ....juz plączą ze rujnuje to Polskę.To Ja się pytam czy ich pensje kosmiczne nie rujnują Polski??no proszę Was.
Ja na pis nie glosowalam i nie mam zamiaru.mam dwoje dzieci i na drugie biorę 500.zalozylam do tego osobne konto. Zbieram na przyszłość dla nich. Moze studia. Do tego co miesiąc doplacam 500 od siebie. Miałam w ogóle nie składać ale z drugiej strony odloze dla nich więcej. W sumie przez przed programem odkladalam im tylko po 200zl czyli 400. Najgorszy minum jest taki ze nikt mimo zapowiedzi nie kontroluje na co te pieniadze sa wydawane. Dla wielu rodzin jest to duza pomoc nawet na wydatki na jedzenie ale znam rodzinę z czworka dzieci bezrobotnych rodziców gdzie dzieci często nie maja chleba w domu a rodzice codziennie pijani.przeciez takimi rodzinami zajmuje się mops i jak tego nie widzi. Dzieci te często siedza na placu zabawa do późnych godzin. Robię swoim chłopakom kanapki w dużej ilości tak zeby mogli poczęstować te dzieci bo naprawde chodzą glodne. Jak można takich sytuacji nie kontrolować. Pomoc jest potrzebna ale nie zawsze dobrze to funkcjonuje
Pomoc jest bardzo potrzebna zwłaszcza tym co jej potrzebują.Fajnie ze jednak robisz te dodatkowe kanapki.Dla mnie program powinien być kontrolowany a zwłaszcza pod katem(dochodów osiąganych w rodzinie)jesli rodzina jest bardzo zamożna to zwyczajnie nie potrzebuje tych pieniędzy-proste.Jesli jednak rodzina ma np 1 dziecko,2 osoby maja dochody np 3000-4000 łącznie miesięcznie i np kredyt.Ale próg 800zl jest przekroczony.To ta rodzina wg mnie Powinna dostac 500plus i tyle.A program jest bardzo potrzebny naprawde.
Cóż, są i tacy "rodzice". Ja również odkładam dzieciom na konto. Trzymamy dla nich ziemię po rodzicach męża i dom, a One same zdecydują co z tym zrobić. Zresztą my chyba za bardzo dbamy o nasze córeczki i spełniamy zachcianki.
Jak Cię na to stać to odkładaj. Ja nie odkładam bo wolę żeby teraz miały lepiej. Dzięki 500 + możemy jechać na wakacje, kupić lepsze ubrania itp. Uważam że to dla dziecka teraz ma większe znaczenie.
Moje dzieci i tak mają dobre ubrania, mają dobrze, a że się należy to biorę i tyle. Odkładamy na ich start w dorosłe życie. I bez 500+ odkładaliśmy. A wakacje i tak mają co roku i w sumie w ferie też zawsze w góry jedziemy. Dlaczego miałabym z Ich pieniędzy to robić?
Widocznie więc nie rozumiesz tych, którzy muszą liczyć się z każdym groszem gościu 15:44. Syty głodnego nigdy nie zrozumie. Program działa w ten sposób że pomaga każdemu. Ty odkładasz na lokatę, ja inwestuję w dzieci teraz czego nie mogłem zrobić wcześniej.
A z tobą chyba też nie najlepiej skoro w środku nocy spać nie możesz. Może ty też ..... he he
zastąpi go program 50 000+
No wtedy to byłaby druga Irlandia ktora obiecywał kto Walesa??chyba ??
Walesa obiecywał milony i na obietnicach sie skonczylo.Pewnie miał ale dla siebie.
Drugą Irlandię obiecywał Tusk.
Gdzie znajde dokladne statystyki o ile wzrosl przyrost w Ostrowcu i okolicach dzieki programowi 500+???
Musisz się zapytać Karyn i Sebów :D
jest wzrost konsumpcji alkoholu itd :)
Rząd pani Szydło podał się do dymisji. A chyba ona dała 500+.
co z tego jak dali pieniadze jak wszystko podrozało, dlaczego ktos ma byc pokrzywdzony, jak np starsi ludzie, ludzie z jednym dzieckiem itd, niech zabiora to