Napewno w Niemczech wstydzą się socjalu-każdy bierze bo jest to normalne -a nie jak w Polsce jeden drugiego by utopisać w kropli wody o te parę groszy
..Juz nie wspomnę o obcokrajowcach żyjących tam całymi rodzinami z socjalu i ja koszty nikt się nie wstydzi tylko bierze
W Niemczech każdy bierze, bo każdy coś dorzuca do wspólnej kasy. Nie pracują tylko obiboki emigranckie i promil cwaniaków.
U nas utworzyła się cała kasta kombinatorów: tu +500, tu dodatek mieszkaniowy, tu zasiłek, na czarno się dorobi (nie płacąc podatków) i fajnie.
Część osób tylko bierze, nic nie dając w zamian.
Mityczny przyrost naturalny. A jaką mam gwarancję, że te dzieci wypracują moją emeryturę? A może wyemigrują albo, co lepsze, pójdą w ślady rodziców i też +500, dodatek mieszkaniowy, zasiłek i praca na czarno? Oni coś z tego będą mieć: ktoś inny zasuwa na nich całe życie, ale ja, wszyscy ciężko legalnie pracujący (i płacący podatki) nic od nich nie dostaniemy.
To nie dotyczy większości rodzin korzystających z programu, ale twierdzenie, że takich cwaniaków nie ma, jest nie do obrony.
tylko wez pod uwagę ze biorący te olbrżycie pieniądze tez pracują -nigdy nie uwierzę ze za 500 zł da się wyżyc. ..ten argument jest smieszny po prostu ..albo to zwalnianie się z pracy dla 500plus-osobiście nie zn nawet jednej osoby która tak zrobiła -a w waszym otoczeniu jest ich ogrom. .Może wystarczy zmienić otoczenie jak wśród patologii zyjecie
07.02
Te skrajne przypadki,które opisujesz,byly 30-40 lat temu,są i dziś,i nic tego nie zmieni.Cwaniacy,obibocy byli,są i będą,bez względu na ustrój,rząd i rodzaj polityki.
Do 7.02 Jakie dzieci maja pracować na twoja emeryturę??na swoja emeryturę zapracujesz sobie sam!!!To tak jakbym miał do ciebie pretensje ze pracujesz np w państwowej instytucji i zarabiasz więcej a placimy te same podatki wiec dlaczego ja np zarabiam mniej.Wiec dlaczego wciąż elity maja byc uprzywilejowane a nie zwykli ciężko pracujący ludzie?.Uwazam ze ten program jest jedynym slusznym i docelowym programem.A to ze media i politycy niektórzy twierdzą inaczej to celowe działanie.
nawet jesli pracuje na czarno to wydając pieniądze w sklepach płaci vat i akcyzę, a na większość towarów i usług vat to 23%, w rachunkach za prąd gaz telefon kablówkę internet też jest vat, za paliwo i alkohol dodatkowo jest akcyza oprócz vatu
szkoda ze juz nie bede dostawac pieniedzy, ale jakos dam rade, nie mowi sie o tym glosno ale jak chodze do Mopsu to tam ciagle o tym gadaja ze zmienia calkowicie ten program
Będziesz dostawać pieniądze gościu 07:29 bo ta cała informacja o końcu programu jest zwykłym fejkiem i pokazuje jak niektórzy ludzie są naiwni i można nimi manipulować. Wystarcz, żeby pojawił się fejkowy artykuł na bliżej nieokreślonym portalu. Program 500 + będzie dalej funkcjonował.
ja nie patrzyłam na ta strone co pisze ze jest koniec z 500+, tylko słyszałam co babki z mopsu mowia, ze nie chca robic chaosu i po cichu zmienia zasady otrzymywania 500+, w sumie jak sie zastanowiłam to rzeczywiscie Polski na to nie stac
"Babki" z Mopsu /10:32/ są ze środowiska TOS-owskiego, a więc opozycji totalnej .... cóż się dziwić. Trzeba brać 500+ i jednocześnie kopać pod tymi, którzy stworzyli ten program. Logika Kalego.
babki z mopsu to niech się za robote wezmą a nie tworzą bajki
niestety to nie bajki, w tv tez mowia ze zmienia sie kryteria przyznawania
Haha dobre babki z mopsyu tworzą rząd??od kiedy??A co babki z mopsu 500plus nie pobierają na dzieci??albo pobierają i sie martwią na zapas.
Za robote to niech sie wezma beneficjentki mops
nie siejcie paniki,500plus jest i będzie,wiedzą ze jak zniosą to ludzie by ich zjedli,a PO na co chce dac 800zł na dzziecko,bo chca wygrac wybory,a potem od tego sie wycofają cwaniaki,powiedziała Szydło,niech medja nie sieją głupot,pieniądze były i są i bedą,nie wszedzie są patologie,ludziom naprawde przydają sie te pieniądze,popatrzcie jakie sa zasiłki prorodzinne w Norwegii,Szwecji,Niemczech,my w niczym im nie dorównujemy,dobrze ze te pieniadze nie rozchodzą sie na limuzyny,kawio i premie dla polityków,niech dadzą dzieciom,a zazdrosnicy niech se przytną jezyk i głupot nie piszą
Nie sądzę gościu 10:32 aby tak było, zwłaszcza, że to sztandarowy program tego rządu. Ja na Twoim miejscu nie słuchałbym nikogo bo ludzie to gadają różne rzeczy. W sklepie stojąc w kolejce też słyszałem że 500+ będą likwidować bo... tak pisze w internecie. Ręce opadają.
A co te "babki z MOPSu" mogą na ten temat wiedzieć? Czyżby brały udział w procesie przygotowania poprawek do ustawy?
8.35 jakim szejkiem?