nie zwiekszyła sie, poczytaj chłopie. coraz wiecej menelstwa sie narobiło przez to., dlatego wiekszosc bedzie głosowac na PO bo mają zmienić ten program, bedzie ale w innej formie
Oczywiście że się zwiększyła i nie trzeba nawet czytać aby to wiedzieć gościu 18:38. Średnio co drugi mój znajomy będący w związku w tym roku został rodzicem. Poza tym, są już oficjalne dane na to, że program się sprawdza i był strzałem w dziesiątkę. Na PO nikt rozsądny raczej nie zagłosuje, zwłaszcza po tym jak się ośmieszyli w piątek. Mają zmienić program ? Jeszcze nie dawno twierdzili że w ogóle nie da się go wprowadzić ;) Ty wierzysz takim ludziom ? Gratuluję. A tak na marginesie, to czy PO spełniła chociaż jedną swoją obietnicę przez osiem lat ? He, he, he... Ich czas przeminął.
popieram,ze program strzałem był w dziesiątke,PO juz nie wróci do władzy,przez 8lat dziady nic nie zrobiły,za co miałabym na nich głosowac,trzeba sie puknąc w łeb zeby na nich głosowac,mam nadzieje ze wiekszosc narodu mysli i nie zagłosuje na tych nieudaczników,a reszta niech nawet dołaczy w ich szeregi i całuje im stopy za darmo!!!!!!!!!!ha!ha!!!!!!!
Nie ma takiej opcji gościu 15:00.
Teraz? Przecież teraz nie ma żadnych wyborów...
Tzn konkretnie jak sprawdzil sie w ostrowcu?
nie siej fermentu Gosciu 18:38. Program to sukces i wielka pomoc. Rodzi się coraz więcej dzieci. Jeśli ktoś odważyłby się to zlikwodować będzie samobójcą politycznym
Do 18: 17 nie mam własnych dzieci jeszcze - ponieważ jestem jeszcze młoda i mam czas po drugie właśnie ze względów finansowych. I teraz do gościa 16:15 oczywiście, że są. Ale bodźcem nie powinno być 500 +. Myślę, że każdy kto ma dziecko wie, że 500 zł to kropla w morzu potrzeb. 18:17 nie ! Nikt mi z pensji nie zabrał natomiast zabrał mi w paliwie, jogurcie, chlebie itd.... wy tego nie widzicie bo jedyne co się dla Was liczy to magiczne 500 zł! Nie ważne, że gdyby zmienić system to dostawalibyscie w pensji dużo więcej. To chyba psychologiczny problem ubogich wiedzą. A co do emerytur to akurat 500 + jest między innymi dlatego, że w tym momencie, pieniędzy na emerytury nie ma ( czyt. PO) i ktoś musi sobie radzić z kwestią przyrostu żeby kolejne pokolenia to wyrównały.
19.20
Bodajże 2 lata temu paliwo bylo po 6 zl,a o 500+nikt nawet nie marzył.I co? Na kogo to zgonisz? A podwyżki żywności są od zawsze,nie pojawily sie nagle z programem 500+.
W 90% w krajach Unii od lat płacony jest wysoki socjal na dzieci,nie taki śmieszny jak u nas,który jest dopiero od roku,i jakos nie mają z tym problemu.Tylko u nas jest solą w oku,dla tych,którzy z różnych powodów go nie pobierają.
Nas bylo 10 dzieci i nikt nie dal wiaderka ziemniakow a teraz wszyscy udaja biednych a zekomo biednemu to tylko h.. stoji i wlosy rosna
tak szukaj juz roboty
Nie mogę uwierzyć, że Polacy są tak naiwni. Owszem socjalne jest w innych krajach ale w jakich ? Niemcy Anglia Francja ! To są kraje bogate, gospodarczo rozwinięte na wysokim poziomie. Wcale im ten socjalne jak widzimy korzyści nie przynosi, np w Niemczech branie jakichkolwiek świadczeń jest wstydem dla obywateli. Natomiast u nas dali Wam 500 to już pis jest świętość najlepsza partia. A teraz pytanie ? Skąd? Skąd wzięli ? Wiemy nie od dziś, że dług publiczny jest ogromny. Państwo swoich pieniędzy nie posiada. Nie ma czegoś takiego jak Państwowe pieniądze, to są Wasze pieniądze odebrane w różne sposoby. Żeby dać 500 zł trzeba zabrać 700 bo dodatkowy urzędnik bo system itd... Wam się to podoba bo nie zdjęcie sobie sprawy ile się na tym traci. I tak na marginesie czy dla Was to takie dumne brać pieniądze za nic ? Ktoś tam wcześniej napisał że mazury odzyly bo 500 + i dzieci mają na wakacje ! Dlaczego tak ? Wakacje to nie pierwsza potrzeba no ludzie ! Jednych na wakacje stać innych nie a ten program nawet jeśli już jest nie powinien być od sponsorowania wakacji. To jest nie do pomyślenia.
21.36
A dlaczego nie na wakacje?? Nie rozumiem. W Polsce jest tysiące rodzin,które zanim wprowadzono program 500+ żyły w miarę normalnie.Stac ich było na utrzymanie dzieci,mieszkania,samochodu,ale juz brakowało na wakacje,na wspólny rodzinny wyjazd.I teraz wreszcie ich stać,bo np te 500 czy 1000 zl odkładali od kwietnia,po to żeby miec wreszcie na wakacje. Te pieniądze są na dzieci,owszem,a czy dziecko nie ma prawa do wakacji? Jeśli rodzice zapewniają dziecku wszystko,byt,wikt i opierunek,to tych pieniędzy z programu nie mogą przeznaczyć na wakacje??
A co do krajów wysoko rozwiniętych,o których wspomniałaś,to kiedy wg ciebie Polska będzie należeć?To my teraz nadal jestesmy 100 lat za "murzynami"? Mówisz,ze dla Niemców jest wstydem pobierać socjal,a Anglicy jakos nie mają z tym problemu,a uważa sie ,ze sa bogatym krajem.Mlodym Anglikom nie chce się kształcić,w wieku 16-17 lat mają dzieci,tylko po to,żeby nie pracować,i jakos rząd angielski i pracujący obywatele nie mają z tym problemu,tylko u nas jest ten problem od roku.
22: 27 czyli uważasz że to co dzieje się w Anglii jest ok ? To znaczy, że bardzo szybko Anglia stanie się bardzo słaba. Chodzi mi o to, że pomoc społeczna jeśli już istnieje, powinna pomagać najuboższym, tym, którzy w jakiś sposób nie są w stanie zapewnić normalnego bytu rodzinie czyli : jedzenia, prądu, butów na zimę itp. Wakacje to nie pierwsza potrzeba. Od zawsze byli biedni średni bogaci i super bogaci. Twoim tokiem rozumowania Państwo powinno mi dać na nowe BMW serii 3 bo czemu nie. Inni mają. Nic złego w wakacjach nie widzę szczególnie dla dzieci, ale nie powinno być rolą państwa żeby je zapewniać. Jeśli państwo daje 500 +, które zostaje przeznaczone na wakacje to jest to super fajny prezent a nie pomoc.
22.40
A mnie chodziło o to,ze jesli juz rząd zdecydował sie na pomoc rodzinom,i jesli juz fizycznie to funkcjonuje,czyli na drugie dziecko bez względu na dochody,wiec dostaja to nawet ludzie bardzo bogaci,to niech te pieniądze przeznaczają na co chcą,tylko z myślą o dzieciach.Wakacje? A dlaczego nie? Dzieci tez mają z tego pożytek.Mogą zobaczyć miejsca,które do tej pory oglądali na zdjęciach w Internecie.
Pomoc najuboższym? Owszem.Tylko trzeba wziąć pod uwagę,ze ci najubożsi,to 90% rodziny patologiczne,gdzie jest po 4-5 dzieci,gdzie jest alkohol i przemoc,gdzie rodzice są niezaradni życiowo,a wizyty dzielnicowego i opieki sa na porządku dziennym.I uważasz,ze takie rodziny te pieniadze przeznaczą na dzieci? Bardzo w to wątpię. Co do Anglii,to program socjalny istnieje od x lat,i jakos nie zauważamy,aby stawali sie przez to słabym krajem.
Pomoc normalnym rodzinom w zapewnieniu dzieciom jeszcze lepszych warunków a porównanie do zakupu BMW jest co najmniej irracjonalne.To nie jest mój tok myślenia,nie rozumiesz o czym mówię,i moje słowa przetwarzasz na swoją modłę,na swój tok myślenia.
Uszczelnic system kontroli, wprowadzic wyrywkowe sprawdzanie faktur za zakupy
Do 22.40 Ty człowieku masz żenujące poglądy...Albo udajesz ze Polska to druga Dania albo nie wiem ze to raj?hm a wiec idąc twoim tokiem rozumowania dzieci nie maja prawa do wakacji??bo co??500plus to nie socjal to raz dwa to ze jest to pomoc w wychowywaniu dzieci wiec bardzo zamożni tez pobierają świadczenia.Ale zmierzam do tego ze faktycznie niestety niektóre dzieci nie maja wcale wakacji i to z różnych przyczyn ale bardzo często finansowych i przykre gdy po wakacjach w szkole maja opisać np wrażenia po wakacjach lub gdzie spedziles wakacje niektóre dzieci maja napisane bardzo ubogo-czyli blokowisko.I co te dzieciaczki nie maja bogatych babć,dziadków czy rodziców.Wiec nie opowiadajcie ze ten program nic nie zmienil.Zmienil bardzo dużo dzieci mogą wreszcie jechac z rodzicami na wymarzone wakacje.Pewnie ze nie na Majorkę ale nad polskie morze nad piękne Mazury czy to tak was boli???Ja bym ci zasponsorowal sztukę tolerancji może byś cos zrozumiał....kiedys....moze cos zaświta...