Piękne bloki, duża siatka i samochodów mnóstwo,
tak rysuje się nasze miasto, piękne czyste i pachnące
Chce się żyć, i pracować
Chociaż pracy tu nie dużo , ludzie prędko przybywaj
By budować i odnawiać piękne nowe wielkie chaty
Tylko płacić nie ma za co bo cóż tu płacić jak pracy nie ma
Więc kredyty ludzie biorą swe mieszkania zastawiają
By znów zostać z niczym dla nowego samochodu
sprzedać siebie i rodzine.
coś w tym jest :-)
Ale o co Ci chodzi tak w ogóle? Przecież nikt nie zmusza do brania kredytów? Nie chcesz to nie bierz.
ciekawie ladnie skomponowane to dobrze Panie poeta ale jakie to ma przeslanie???????
jak dla mnie to nowe osiede na rosochach to katastrofa, blok na bloku - widok z okien na okna sąsiada (w niektórych blokach na wszystkie strony oglądamy tylko sąsiadów!!!) w życiu bym tak nie chciał
wg mnie już lepiej by było zbudować tam fajny wieżowiec z którego widoki by były zarąbiste a wokoło było by bardzo dużo miejsca na skwery, place zabaw (dla samochodów 3-poziomowy parking podziemny)
Ja właśnie z tego powodu wolałem kupić mieszkanie w normalnym "starym" bloku
ale widze że innym to nie przeszkadza bo kolejne bloki tam stawiają - czyli chętni są
jednym to pasuje innym nie, więc wybór należny do osoby która takie mieszkanie kupuje, nie czepiajmy się
Mnie się bardzo podoba, mieszkam tu i jestem z tego zadowolona, a parkingi - jak "na zachodzie". Więcej zieleni, na razie trochę mało. Czysto,schludnie,spokój.Zobaczmy z czasem jak się mieszka i jacy sąsiedzi, to też ważne.
No to będziemy sąsiadami :)
Mam nadzieję, ze nie będzie tam okupujących ławki, zgorzkniałych tetryków , którym przeszkadza wszystko
Czy ktos kogos zmusza do mieszkania w nowym bloku? bo nie rozumiem problemu?
Nikt nikogo nie zmusza do kupna nowego bloku.Są tam jeszcze wolne mieszkania? ile za metr kwadratowy ? wie ktoś i jaki czynsz czeka przyszłego nabywcę?
zadzowń do OTBS to się dowiesz
http://www.arl.ostrowiec.pl/bip/otbs/ tu masz wszystko
Czy można samemu indywidualnie już zacząć "wykończeniówkę" przed oddaniem mieszkania, czy może to zrobić tylko główny wykonawca, czyli jedna z firm konsorcjum? Jak to wygląda prawnie ?
ponawiam pytanie :-)
można
Czy można liczyć na odpowiedź na moje pytania, czy ktoś ją zna, a szczególnie proszę o odpowiedź tych już "remontujących" swoje przyszłe mieszkania.
Bardzo sie dziwię,że mając pieniądze ludzie kupują właśnie takie mieszkania z widokiem na czyjeś okna,teraz mamy wybór,faktycznie wolałabym w normalnym,dawniejszym bloku. Normalnie szok okna przy chodniku,okna na oknach.Super pomysł ktos podaje - piękny wieżowiec z odlotowymi widokami to jest coś.Ale cóż każdy ma swoja wizję piękna.
A ja się dziwię czemu Wy gderacie i narzekacie. Skoro ktoś kupuje tam mieszkanie, to robi to świadomie.
Po co tak zrzędzić i marudzić. Krzywdę Wam tym robią czy co?