nwo każe polityk nakłada i nie ma nic do powoedzebie
. STANOWISKO.PARTII. , przykład beznadziejne głosowania posłów z Ostrowca ws. Stref GMO, szczepień wbrew wczesniejszym obietnicom
Nie strasz ludzi podatkiem w wysokości 2% najczęściej jest to podatek rzędu 0,2% i tu podatek by wyniósł 500 zł od 250 000 a nie 5000.
Podatek katastralny jest uczciwy masz duży drogi dom zapłacisz od jego wartości te 0,2 lub wiecej bo często bogaci płacą więcej a biedni mniej tak realnie jak i procentowo. Dom wart 250000 x 0,2 % to 500 zł podatku dom wart 25 000 000 to 5000 lub więcej przy 0,5% to już 125 000. Właśnie dlatego ludzie mający duże posiadłości bronią się rękami i nogami przed podatkiem ogłupiając tych słabiej usytuowanych.
Dlaczego usiłujesz dezinformować ludzi? Cały czas jest mowa o 2%(słownie: dwa procent) podatku rocznym od wartości nieruchomości. Poczytaj może na temat proponowanych przepisów zanim się wypowiesz.
No właśnie nie widzę by tak pisało. W większości krajów to jest ułamek % obecnie robi się szum a jeszcze niema nawet pierdnięcia. Jeżeli to będzie ułamek procenta nie widzę w tym problemu.
A ja widzę problem, bo jakim prawem mam płacić podatek od swojej własności, na którą mi panstwo nic nie dało.
Tak to już jest z podatkami, nikt ich nie lubi a każdy płaci, u nas za dużo płacimy podatków ale ten jeżeli będzie na uczciwym poziomie będzie ok, jeżeli przegną to automatycznie zrobią zupkę z kaczych dupek. Stać cię na chatę na bogato to i stać cię na podatek od niej, podobnie jest z opłatami od dużej pojemności silnika, stać cię na taką furę? stać i na opłaty.
do 15.22- co ty bredzisz jakie 0,2 % .Celowo podpuszczasz? czy urabiasz ? Mówi się o 1 - 2 % . Jam masz głupio pisać to lepiej idź na spacer . No chyba że ......
Wielu się cieszy z tego podatku.Dlaczego?Przecież każdy posiadacz lokalu będzie płacił.Dziwni ludzie.A zazdrość,że nie są bogaci,aż kipi.Polaki cebulaki.
Kiedyś, dawno temu, miał być podatek od tzw luksusu, czyli od pralki automatycznej, dobrego telewizora, nawet od kryształów, bo wtedy były jeszcze cenne. Postraszyli, i na tym się skończyło. Mam nadzieję, że teraz też tak to się skończy.