Szykuje się niezła checa.Większość Polaków zamieszka w czymś na wzór faweli.Kogo bedzie stać na zapłatę tego podatku od nieruchomości,który -jeśli wprowadzą-wyniesie kilka tysięcy zł rocznie(2% wartosci mieszkania,domu ,działki).Dobra zmiana.
Jak ludzie się nie buntują to podatki się mnoży.
Dom o wartosci 500 000 zł.2% to jest 10 000 zł rocznie.Czy ci wszyscy politycy żyją w Polsce?,czy znają realia życia,wysokość zarobków?Już zostało stworzone państwo w państwie.Rząd się wyżywi.
Zalozycielu wątku, dlaczego w swoim belkocie nic nie wspominasz, że Polska jest zobowiązana coś takiego wprowadzić na mocy podpisania traktatów unijnych?
Utrzymasz dom czy mieszkanie zarabiając rocznie 20 tys,kiedy sam podatek wyniesie 10 tys. mądralo z 19:28?
A skąd ty madralo z 19:33 już wiesz ile będzie trzeba zapłacić, skóro jeszcze nic nie jest ustalone?
Poczytaj coś więcej niz tylko forum i Gazetę Polską madralo z 19:41
No właśnie, poczytaj coś więcej madralo 19:49, a nie sugeruj się tylko postem jakiegoś polglowka.
Nie jestem za PIS ale to uczciwy podatek masz bogatą chatę płacisz procentowo tyle samo ale kasy wpływa więcej. 2% rocznie to za dużo i pewnie ktoś coś pokręcił zapewne chodziło o 2 ‰ i to uczciwa stawka.
Poprzednio próbowano wprowadzić go za PO i PSL ale wtedy ludziom wmówiono jakie to niesprawiedliwe ale czy tak naprawdę jest?
Polska nie jest zmuszona do jego wprowadzenia co próbują wmówić pisowcy a sam podatek obowiązuje w kilku krajach europejskich.
https://kataster360.pl/podatek-katastralny-w-europie-gdzie-obowiazuje/
stracą najbiedniejsi a zyskają duże firmy, potrzebny Janosik na tych złodziei
Taki Polin nam zmajstrowani. Pobudka Polacy, bo nas jak mowią gojów zniszczą.
http://img.liczniki.org/20180716/FB_IMG_1531719456339-1531720129.jpg
http://img.liczniki.org/20180716/FB_IMG_1531719451149-1531720129.jpg
jestes za takim podatkiem. Ja nie mam nieruchowmosci za pol miliona a wynajmuje mieszkanie, kto wynajmuje to wie ile to kosztuje w oc. 500 bierzecie to co myslicie? budżet sie pusty zrobil i trzeba go zalatac. Zabierac bogatym, dawać, biednym rozdawac
nie nasza wina -do 07.54 -że jesteś gołodupcem i niezaradną życiowo sierotą .Współczuje twojej żonie - o ile jeszcze ją masz . O poziomie inteligencji i wypowiedzi lepiej nie mówić nic
To nieważne czy masz czy wynajmujesz.Każdy dostanie po dupie i to zdrowo.Jeśli wynajmujesz,to właściciel ciebie obciąży tym podatkiem.Poza tym,na zdrową logikę,dlaczego mam płacic jakiś wymyślony podatek i za co?Przecież budując dom czy kupując mieszkanie została mi udzielona pomoc przez rząd?Nie.Więc z jakiej racji osły z Wiejskiej mają pchać ryja w moją prywatnośc.Wystarczy,że płaci się podatek gruntowy-idiotyczna opłata nie wiadomo na co.A teraz taki obrazek z życia.Samotne małżeństwo mieszka sobie ileś tam dziesiąt lat w domku,który jest wart na rynku nieruchomości 250 tys.zł.Ona ma emeryture 1050 zł,on rentę około 900 zł.Ich dochód roczny wynosi 23400 zł.Żyją sobie skromnie,bo większość pieniędzy wydają na leki,podstawowe jedzenie itp.Zaciskając pas maksymalnie,odkładają sobie symbolicznie 400-500 zł na rok.I teraz wkracza urzędnik z wiadomością,że ich dom ,wart 250 tys.,więc muszą zapłacić haracz w wysokości 5000 zł.Nie stać ich na to.Po upływie kilku miesięcy,kiedy zadłużenie zostaje niezapłacone,dostają informację ,że ich dług został wykupiony przez jakąś firmę(powstanie ich jak grzybów po deszczu po wejściu tego podatku)i albo płacą ,albo won z domu,ponieważ dorobek życia przestał być ich własnością.Ufajcie dalej obecnym politykom.Pozdrawiam bogatych.
Myślę, że nie predko wprowadza ten podatek, bo obciążyl by on również i polityków, a wiadomo, że oni maja najwięcej nieruchomości i najdroższych. Sami sobie chyba nie nalożą takiego podatku.
Obyś miał rację.Ale zauważ,że niedługo wybory.Znów wmówi się społeczeństwu,że dostaną za darmo jakieś tam kolejne +.Wmówi się ,że to bogaci są winni wszystkiemu co złe i należy im zabrać jak najwiecej.Poza tym -czego mieliśmy już próbkę-ludzie usłyszą ,że to najbogatsi powinni utrzymywac całą,najczęściej niepracującą grupe społeczną,która dostanie więcej benefitów,im więcej się zabierze bogatym.Żałosne i przykre jest,jak prości ludzie potrafią dać się kupić za ochłapy rzucane przez rządzących.W tym kraju nic sie nie robi w kierunku poprawy jakości życia ludziom,ale obiecuje się i daje ,daje i obiecuje.Rozdaje się ryby ,a nie wędki.I to jest najgorsze.Może będzie podatek od deszczu ,od słońca,od koloru włosów i oczu.Może inwalidzi na wózkach będą płacić większy podatek,bo zajmują więcej miejsca.Może wprowadzi się podatek od chęci do życia.Zwolnieni z tego podatku byliby ci,którzy mają depresję.Tutaj jest wszystko możliwe.Nocnymi obradami można przepchnąć najgłupszą ustawę,a i tak wielu uwierzy,że to dla dobra i rozwoju Polski.