Hałas przeszkadza. Jakby szli tylko a modlili się w ciszy to ok. Ale przez głośniki to już gruba przesada. To może przeszkadzać. To tak jakby sąsiad głośno na full puszczał muzykę. Nie wszyscy muszą to słyszeć, to po prostu zakłóca innym spokój.
W sklepach można kupić korki do uszu.
Myślę ,że drażni cię słuchanie modlitwy . Innych może drażnić muzyka u Jakubka, innych krzyk dzieci przed blokiem, nieposprzątane kupy po pieskach, nietrzeźwe od rana osoby na osiedlu. Żyjemy w społeczności, nie w szklanej kuli. Procesja jest raz w miesiącu ,trwa około godziny, pod twoim blokiem przejdzie albo nie. Modlący się dają świadectwo wiary , wierzą w skuteczność modlitw fatimskich, nie są zagrożeniem dla nikogo.Uczmy się tolerancji.
08:34. To już nie wystarcza dawanie świadectw wiary w kościele?
8.34 popieram w całości.
Osobiście mi nie przeszkadza ale jestem zdania, że modlitwa powinna się odbywać w ciszy, spokoju a nie na pokaz
Ludziom to juz wszystko przeszkadza, nawet modlic sie nie można...
Nikt ci nie broni ale to nie znaczy ze każdy musi tego słuchać, kościół macie za mały?
uczucia religijne są intymne i nie powinno z nimi się obnosić. Świadczy to o szowiniźmie i braku tolerancji dla innych religii
Procesja jest w rocznicę objawień Fatimskich. Mnie to nie przeszkadza.
09:58. Rocznica, co miesiąc?
Objawienia odbywały się 13 - tego każdego miesiąca począwszy od maja do października gościu 10:06 i dlatego procesje odbywają się co miesiąc.
jak by ktoś nie zauważył to te procesje są już kilak lat i jakoś to nikomu nie przeszkadzało,a cisza nocna obowiązuje od 22-6.
Ja proponuje zadzwonić po Straż Pożarną,że z żywym ogniem chodzą po osiedlu,bo większość niesie gromnice.
Popieram cię gościu z 15;22 i dodam.Ludzie którzy nie szanują religii w jakiej się urodzili i wychwali to są tacy ludzie którzy sprzedali by własnych rodziców aby przypodobać się przeciwnikom i jeszcze na tym zarobić tak jak zrobił Judaszi dla tego tak wygląda nasza Polska i cały czas jest sprzedawana na różne strony i sposoby
Religia to opium dla mas...
Chciałem być księdzem , ale nie będę.
Do tego aby być dobrym człowiekiem wiara nie jest konieczna.