czy na innych osiedlach też to jest czy to ewenement na skalę miasta i kraju?
Dziś jest 100 rocznicza objawień w Fatimie
To w Fatimie a nie w Ostrowcu
A niech się modlą i chodzą. Co to mi przeszkadza
niech się modlą w kościele, a nie na ulicach - mnie to nie odpowiada
Niedługo będzie ci przeszkadzać, że inni chodzą obok ciebie, oddychają, śmieją się itp. Modlić się można wszędzie, na ulicy też, jeśli zachodzi taka potrzeba lub ktoś ma taką potrzebę. I wydaje mi się, że nie powinno się czepiać ludzi modlących tylko obdarzyć ich szacunkiem, nawet jeśli modlą się na ulicy.
Pewnie marzy mu się Paryż tylko po ichniemu
To do lasu idź mieszkać, jak z ludźmi nie potrafisz
nie jej jedynej to przeszkadza, może to inni powinni w lesie mieszkać jak nie umieją z ludźmi.
mnie też.
Gość , 10:06 jak tobie przeszkadza to zrób sobie swój kontrpochód ,zobaczymy jak liczebny będzie.;-)
Ja bym poszedł. Więc już dwie osoby by było. Tylko po co? By się wciągać w gierki okupanta mojego kraju? Jak dzieci...
He hehe hehe, chodzą po osiedlu czy po terenie przykościelnym?
po całym osiedlu z księdzem i głośnikami,modlitwy nadają przez głośniki
Osiedle to też teran kościelny
2017-05-13, 22:12 Popieram.Kościół zawłaszcza sobie coraz większą przestrzeń publiczną.Jeszcze do tego niech dołączą inne związki wyznaniowe (przecież nie są gorsze od KK) i będzie niezły bigos.Dać palec a wezmą ręke.
ta procesja jest w rocznicę stanu wojennego 13-go każdego miesiąca ok. godz.19:00-20:00
Ale co tu może przeszkadzać bo nie rozumiem? Pomijając czy ktoś wierzący czy nie. Przejdą i tyle. Tacy wrażliwi jesteście? Z takim podejściem to zwariować można.