Witam wszystkich forumowiczów, chciałbym zasięgnąć informacji co mam zrobić w sytuacji gdy moja 11 letnia córka dostała zawiadomienie z firmy windykacyjnej, która żąda uiszczenia w ciągu 7 dni kwoty 94,80zł za zamówienie w serwisie spółki ELLER jakiejś tam...usługę dostępu do serwerów Usenet w pakiecie Pobieraczek 5 za rzekomo zamówioną usługę, chyba dostępu do ściągania muzyki, filmów itp. Windykator na piśmie straszy nieletnią córkę, że w przypadku nie wpłacenia żądanej kwoty skieruje sprawę do sądu, gdzie wystąpi o zasądzenie kary umownej w kwocie 287,72 zł tytułem nie wywiązania się przez córkę z warunków zawartej umowy. Dodam, że zdarzenie prawdopodobnie miało miejsce we wrześniu 2010 r. córka wypełniając jakąś ankietę podała swoje dane, adres i e-maila, oczywiście niczego nie ściągnęła, nieświadomie tylko na coś kliknęła. Napiszcie czy mieliście podobne doświadczenia i co mam teraz zrobić.
poczytaj w internecie jest ogrom na ten temat, nikt nie zaplacil. nie ma takiej podstawy bo nie spiala zadnej umowy wiec niby jakim cudem ma placic? postrasza sadem i po paru miesiacach im przejdzie. poczytaj sobie ;)
oj nie do konca zgodze sie z gościem z 22;18, ogladałam ostatnio program expres reporterów i był reportaż o pobieraczku.Niestety oni sa na prawie poniewaz zeby dostac dostep do serwera pobieraczka trzeba sie zalogowac i zaznaczyc ze zapoznało sie z warunkami regulaminu.I cały sek w tym regulaminie.Małymi oczywiscie literkami cos tam jest napisane ze uzytkownik wyraza zgode na wykup abonamentu firmy pobieraczek.Trzeba uwazac duzo osób w reportazu sie wypowiada, równiez nieletnich.Z tego co pamietam załozone jest jakies stowazyszenie osób które walcza z tym pobieraczkiem.
Olej to. Ja też dostałam takie wezwanie, potem tzw. przedsądowe wezwanie do zapłaty. Nie zapłaciłam, bo nie pobrałam niczego. Minął juz chyba rok, może więcej i nic się nie wydarzyo. Przygotuj się tylko, że to nie koniec korespondencji :)
To naciągcze.Mieli już prawe UOK nałożył na nich karę.Jest masa artykułów w internecie ,na youtubie.Broń Boże nie płacić.Jeszcze nie mieli żadnej sprawy w sądzie.Bazują i żerują na naiwnych.Do mnie piszą regularnie ale nie miałam jeszcze żadnej srawy.najlepiej wrzucić wszystko jako spam.