Po co przenoszą Psp4 do budynku po Pg2 budynek na Sienkiewicza lepiej był przystosowany dla dzieci, był wyremontowany w środku, miał piękne boisko a co najważniejsze wspaniałą historie. Po co to robią? Budynek Pg2 to zwykły moloch dzieci na pewno nie będą mieć tam lepiej... po co było tyle inwestować w budynek Psp 4 robić boisko, sale lekcyjne, nowe schody jeśli z dnia na dzień dzieci wszystko stracą? Pomyślał ktoś nad tym?
Masz racje aż łezka w oku się kręci zobacz to https://www.youtube.com/watch?v=ChIwh2SUtZk
po to żeby kto inny go po czasie przejął,to polityka jest rządzących,to samo dotyczy pozostałych zlikwidowanych szkół
Piękny film - warto zajrzeć.
Czwórka to nie mury... to dzieci, nauczyciele, dyrekcja, pracownicy.
Choć oglądałam z łezką w oku - bo te mury to smak mojego dzieciństwa i dorastania. Wspomnienie wspaniałych pedagogów i kolegów.
BUdynek dwójki nie jest przystosowany dla dzieci z podstawówki wg. dzisiejszych wymagań. Zwyczajnie nie jest bezpieczny. A szatnie? To dopiero kosmos.
Budynek dwójki jest zagrzybiony,te mury nie są zdrowe dla dzieci.
Ale bzdury ktoś wypisuje! Zagrzybiony??? Ten, kto to pisze kompletnie się nie orientuje co jest w PG 2!
No to już przesada. Czy już nikt nie pamięta, że w budynku na Polnej była kiedyś szkoła podstawowa i to nie za króla Świeczka? Będą zmienione ławki dla młodszych i mniejszych dzieci. Nie róbcie z dwójki molochu nieprzystosowanego do pracy z dziećmi. Co to znaczy gościu z 16:29, że budynek nie jest bezpieczny dla dzieci? A szatnie takie jak i w innych szkołach. Wydaje mi się, że co niektórym rodzicom a może i niektórym nauczycielom z PSP 4 poprzewracało się albo w głowach albo w innych częściach ciała.
przecież kiedyś tam funkcjonowała szkoła podstawowa nr 2, więc jak moze być nie przystosowany.
Swoja drogą szkoła nr 4 ma ponad 100 lat, dlaczego ktoś chce ją przenosić?
Piekny filmik. Moja szkoła, gdy do niej uczęszczałam dyr Duniec został powołany na swoje stanowisko dyrektorskie, jego małżonka uczyła w bibliotece, pani Antoniakowa była młodą panienką z warkoczami do pasa. Na filmiku widać te same posadzki, te same schodu marmurowe-piekne wspomnienia. Ciekawe co tam teraz będzie, oby tylko nie zniszczyli ducha tego budynku. Mam nadzieję, ze konserwator na to nie pozwoli.
Pewnie budynek po 4-ce kupi jakiś Wspaniały inwestor!Może Remondis?A może Lichota?
Niestety na układy nie ma rady. W 4 będzie kolejna prywatna szkoła pani Wnuk. A jak zauważyłem jest ona powiązana z obecnym prezydentem Ostrowca. Żal serce ściska
Skąd takie wieści?Już gdzieś o tym pisali czy to kolejne plotki?
Podobno jedna z pan radnych ma tam otworzyc szkole, bo obecny budynek ktory ma jest zamaly. Gdzie tu sens i logiczne myslenie zlikwidowac i otwierac szkole po szkole.
psp4 to drewniane stropy, wcześniej czy póżniej musiałyby być zrobione, a budynek na
Polnej jest ok,