Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                          • Odp.: Po 18 latach wychodzi na wolność!

Do Anonima z godz. 19:21. Nie wstydzę się swoich poglądów i dlatego też mam stały nick. Gdybym chciał być zupełnie anonimowy, to bym zachowywał się tak, jak większość, czyli pisał jako gość.

Co do reszty Twojego wpisu. Nie wiem, jak jest we wszystkich wątkach, ale w tych, które czytałem, to jeśli pojawiła się Kasandra, to tuż za nią zjawiali się jej adwersarze, którzy przeważnie atakowali ją personalnie, a o wiele rzadziej próbowali podjąć dyskusję merytoryczną.

Jeszcze raz podkeślam (o czym pisałem już o godz. 19:00): nie wiem, jak jest WE WSZYSTKICH wątkach, ale W TYM nie mam żadnych wątpliwości.

maru1
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

mecenas zmienił nicka.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 121

Odp.: Po 18 latach wychodzi na wolność!

19:45.Dobra, nie ważne, dokąd Kasandra będzie na tym forum odgrywać rolę pierwszoplanową? Już niektórym się śni po nocach. Co myślisz na temat pana Tomasza, jak będzie załatwiona sprawa środków do życia dla Niego? Na pewno Jego stan psychiczny nie jest dobry i mógłby się kwalifikować do renty. Przecież musi mieć jakieś pieniądze.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Do Anonima z godz. 19:52. Jeżeli chodzi o Tomasza, to dopóki nie zostanie prawomocnie uznany niewinnym, to nie może wystąpić o odszkodowanie. Sprawa potrwa więc kilka lat, a skrócić ją może co najwyżej ugoda ze Skarbem Państwa dotycząca odszkodowania.

Został zatrzymany jako bardzo młody człowiek i na pewno nie ma wystarczającego stażu pracy, aby ubiegać się o rentę zusowską. Moim zdaniem jedynym wyjściem dla niego w tym momencie pozostaje wniosek do premiera o przyznanie tzw. renty specjalnej. Być może są też inne rozwiązania, ale takie rozwiązanie przychodzi mi jako pierwsze.

maru1
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

maru1, przestań kierować swoje posty w taki sposób "do Anonima...", bo to nawet nie jest śmieszne.To pokazuje tylko jak ty jesteś śmieszny.Myślisz, ze jak podpiszesz się "maru1" to jesteś mniej anonimowy niz "gość"? A kim dla większości jest " maru1"??? Tym samym co gość np z 22.09.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

W ten sposób w precyzyjny sposób określam do kogo kieruję swój wpis. Jeżeli ktoś się w żaden sposób nie podpisuje, to określenie go mianem Anonima (względnie Gościa) z podaniem godz. dodania danego posta komktetyzuje moją odpowiedź. W dodatku słowo Anonim pisane z wielkiej litery świadczy chociażby o odrobinie szacunku.

Ty się do mnie "Anonimie" z godz. 22:12 zwróciłeś "maru1". Dlaczego? Bo jesteś mnie w stanie chociaż "wirtualnie" spersonalizować.

maru1
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 148

Masz racje powinien pisać per ciemniak w podziemiu.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 127

Maru1 chodzi Ci o to, że mając stały nick jestes łatwo identyfikowany własnie z nim? No i super. Ja tez rozważam załozenie stałego nicka. Będę jak Kasandra w meskim wydaniu. :) Ciekawy tylko jestem , czy mnie tez będa tak o wszystko atakowac. Bo widze, ze nie wazne na jaki temat Kasandra sie wypowiada, to i tak znajdzie sie grono osób którym to bardzo przeszkadza. Ktos tam pisał o pelikanikach, a czy lemingi to lepsze okreslenie? No jasne , ze lepsze bo to Wy tak nazywacie-prawda?

Gość_Ardnasak
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Między innymi o to mi chodziło. Dodatkowo Kasandra jest osobą publiczną, bo z tego co wynika z różnych postów, to była współorganizatorką protestów i jest aktywną członkinią jednej z partii. Pozwala to już skojarzyć jej nick z konkretną osobą w realu.

Ja też w jednym z wątków odczułem (w zdecydowanie mniejszej skali niż Kasandra) "urok" tego forum. Otóż osoby mnie atakujące nie podejmowały ze mną dyskusji merytorycznej, ale w ostateczności posunęły się do obraźliwych słów.

Poza tym Kasandra jest kobietą i dlatego (pomimo jej feministycznych poglądów) postanowiłem stanąć w jej obronie. Mam nadzieję, że będzie mi to wybaczone :)

maru1
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Maru! Wielkie wyrazy szacunku za bronienie honoru Kasandry. Tu nie chodzi o to jakie kto ma poglady, tu chodzi o szacunek dla drugiego czlowieka.Wielki szacun Maru1!

Gość_P
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 136

Dziękuję @maru1.

Kasandra66
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Po prostu Kasandro już nie wytrzymałem, bo wystarczy, że się odezwiesz na jakimś wątku, a już niektórzy rozpoczynają polowanie.

Jeżeli pozwolisz, to dam Ci też 2 rady:

1. Nie wdawaj się w pyskówki, bo nie warto i przede wszystkim jeżeli byś kiedykolwiek chciała dochodzić swoich praw, to będzie Ci trudniej.

2. Nie staraj się na siłę nikogo przekonywać, bo szanse na to, że przekonasz kogoś, kto automatycznie traktuje Cię jako feministkę i lewaczkę są małe. To nie ma po prostu sensu, a dyskutować najłatwiej, gdy komuś zadajesz konkretne pytanie i prosisz o konkretną odpowiedź.

I jeszcze jedno. Zgodnie z koniunkturalnym cyklem niedługo czeka nas ponownie kryzys. Polski wzrost gospodarczy oparty jest w największym stopniu na konsumpcji. Kryzys oznacza dla Polski tragedię, tym bardziej, że w okresie koniunktury premier-ekonomista nic nie oszczędza. Kryzys więc w mniejszym lub większym stopniu dopadnie każdego. Takie "osobiste" doświadczenie jest stokroć lepsze niż nawet milion Twoich postów. Niestety, wielu Polaków dopiero wtedy jest w stanie zmienić poglądy, gdy negatywy odczuje na własnej skórze.

maru1
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 131

Piszesz że atakowana jest ze względu na swoje poglądy a ja zapytam tak. Czy ona nie atakuje innych za to samo ? To, że nie podoba jej się obecna władza to tylko i wyłącznie jej sprawa, nie musi obrażać wszystkich, którzy mają inne zdanie a niestety to właśnie robi. Ze świecą szukać tutaj ludzi którzy by z nią sympatyzowali ( nie licząc oczywiście jej dobrych znajomych). Sama sobie na to zasłużyła, kto wiatr sieje ten burze zbiera.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

22:11. Masz rację, ale jeśli ktoś od czasu do czasu wejdzie na Forum i nie zna sprawy do końca, to raczej nie powinien zabierać głosu. Nieprawdą jest również stwierdzenie, że Kasandra była tu rzekomo obrażana, jako znana osoba publiczna. Któż, jak nie ona do dziś (kiedy to podała swoje dane) zapierała się swojej przynależności do Nowoczesnej i twierdziła, że wszystko, co pisze jest jej prywatną opinią. To jak to jest w końcu? Dlaczego wszyscy są oskarżani o rzeczy, które nie miały miejsca. Jeszcze raz powtórzę, jeśli ktoś nie zna sprawy dokładnie, nie powinien się podejmować misji mecenasa. Kasandra, od czasu ponownego uruchomienia Forum, zdążyła wejść w konflikt z większością Forumowiczów, a nawet ze swoimi dobrymi znajomymi. Od jakiegoś czasu usiłowano jej zasygnalizować, że źle się zachowuje i swoją namolnością ideologiczną irytuje ludzi, ale żadne metody perswazji nie odnosiły skutków. Każda tolerancja kiedyś się kończy, a nikt też nie pozwoli sobie, aby ktoś traktował go obcesowo i w wulgarny sposób. Szkoda czasu na dalsze dywagacje na temat jednej osoby, która ma wyraźne parcie na karierę i uwielbia być w centrum zainteresowania. Ten wątek również dotyczy zupełnie innego tematu, ale oczywiście cały czas..... Właściwie, to niech ktoś uruchomi jeden, główny wątek o tytule KASANDRA GWIAZDA FORUM i kto będzie chciał, to będzie składał hołdy.Po co dyskutować o innych sprawach, jeśli w tym mieście i kraju nic nie jest ważne i warte uwagi. Czy to jest dom wariatów, czy mi się zdaje?

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Anonimie z godz. 1:05. Mam taki głupi zwyczaj, że przed snem czytam forum. Wiem, że to nie jest zdrowe, bo wpatrywanie się w ekran przed snem nie sprzyja odpoczynkowi. Mniejsza z tym :)

Chodzi mi o to, że zauważyłem, iż wystarczy dowolny post Kasandry, aby u niektórych obudzić "zew krwi". Tak było też i w tym wątku. Kasandra napisała posta, który przez innych został uznany za truizm. Nie chodziło faktycznid jednak o samą treść posta, ale o jej autora.

Mam więc do Ciebie konkretne pytanie: dlaczego jej nie lubisz? Czy z tego względu, że ma inne poglądy byłbyś w stanie jej napluć w twarz? Może byś wolał ją uderzyć?

Napiszę może jeszcze jedno. Kilka lat temu posty pełne nienawiści pojawiały się na tym forum (oraz innych) dość rzadko. Teraz w prawie każdym wątku można je odnaleźć. Bodaj Bismarck powiedział kiedyś, że Polakom wystarczy pozwolić się rządzić, a sami się wykończą. Niestety, niemiecki kanclerz miał chyba rację. Jak tak dalej pójdzie, to Polak innemu Polakowi z chęcią upuści krwi - i to najlepiej od razu całość. Sami się wykończymy...

maru1
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

01:24. Wiem, że lubisz dyskutować po nocach, ale nie bardzo mam już czas, bo późna pora. Powiem krótko: to nie jest Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, abyś mnie pytał dlaczego Kasandry nie lubię? Ta osoba jest mi obojętna i nie znam jej osobiście. Nie można darzyć sympatią kogoś, kto Cię wielokrotnie obraził, prawda? Nie mam zamiaru Ci się tłumaczyć z czegokolwiek, bo niby na jakich zasadach zadajesz mi jakieś pytania?Zacząłeś się udzielać w wątku o pedofilach i może tam rozwijaj swoją działalność, bo ma to sens społeczny. Powodzenia Ci życzę i do kolejnego spotkania na Forum.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Albo Kasandra jest Ci obojętna albo nie darzysz jej sympatią. Jeżeli Cię uraziła (jak sam piszesz wielokrotnie) i jej nie lubisz, to nie jest Ci obojętna.

Jeżeli napisałeś prawdę odnośnie wcześniejszego obrażania Cię przez Kasandrę, to w pewnym sensie rozumiem, ale jednak nie usprawiedliwiam w pełni. Jeżeli jesteś do tego zdolny, to zawsze możesz spróbować zapomnieć urazy i zastosować wobec Kasandry "czystą kartę".

Co do Kasandry zaś, to nie powinna się dać prowokować.

Spokojnej Nocy Anonimie z godz. 01:36 i słodkich snów.

maru1
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

01:51. Nie wiem dlaczego kierujesz właśnie do mnie jakieś pretensje, oceniasz mnie i pouczasz co mam robić? Sorry, ale zupełnie mnie nie interesują Twoje opinie na temat owej Pani. Ten wątek został założony przeze mnie i dlatego do niego zaglądam licząc na rzeczową i na temat dyskusję, bo uważam, że problem pana Tomasza jest istotny i wyjątkowy. Prośba na przyszłość- nie umoralniaj i nie pouczaj innych, jak mają postępować, bo zwyczajnie nie masz do tego prawa. Wszystkiego dobrego i jeśli dalej chcesz dyskutować o Kasandrze, to może załóż nowy wątek. Tytuł masz już podany w poprzednim poście.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
    3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    Magdalena Bęben Design
    Branża: Biura projektowe
    Dodaj firmę