Ciekawi mnie ,ze to rodzice (a to chyba nie oni siedza w lawach) pisza ach i och a nie dzieci.Moje dzieci chodzily do jedynki przez dwa lata, a poniej do innej podstawówki( nie napisze spacjalnie by nie było porownan.)Dzieci tak samo miały wykupione obiady, zajecia dodatkowe ,do godziny 16 miały co robic.A teraz opinia dzieci "mamo w tej szkole jest fajniej" "co kolwiek to znaczy ,ta opinia moich dzieci i porównanie z wczesniejsza szkola mowia samo za siebie .Wiec nie piszcie ze jest super ,dobrze i najlepiej w okolicy. W każdej szkole sa zajecia ,katering i atmosfera bo o to rqczej chodzi by dziecko chcetniej zostawalo i chodzilo nam do szkoly
Ludzie nie mowcie mi ze dla dziecka to fajnie siedzieć czy z zajeciam czy bez do 15 w szkle Dzieci maja 6 lat one w przedszklu już o 13 czekaja na rodzica i maja o wiele więcej zajec niż te w szkole ,Może taka klasa fajna jest dla starszego lepiej to być w takiej klasie niż na swietlicy ale nie dla malucha .Chodzicie do pracy i nawet gdy ja bardzo lubicie już pod koniec tygodnia macie dość a co dopiero dziecko .I czy to będzie jedynka czy 12 tka dziecko tak samo czeka by opuscic to miejsce to rodzicow wyobraznia tylko pociesza ich samych ze dziecko ma opieke i zajecia dziecko najzwyczajniej w swiecie po 5 godzinach ma dość i to jest po prostu zle .Nasz rząd ma to w końcu w d..to nie ich dzieci będą siedziały w szkole na rozni ze starszymi po 8 godzin dziennie w lawach.
W każdej szkole powinny być płatne klasy , a niedługo edukacja wogóle będzie płatna i to tylko dzięki rodzicom. Proponuje założycielkę wątku o załozenie płatnej szkoły.
A te dzieci z płatnych klas I-III, niestety pójda do normalnych klas i bardzo dobrze
Bo to rodzice maja parcie na płatne klasy jakby te dzieci czego innego sie uczyły niż w niepłatnych klasach. Jest to dyskryminacja dzieci i tylko w PSP nr 1 takie cudeńka sie zdarzaja. Widocznie tylko w tej części miasta ludzie mają prace i stać ich na płatne klasy. Każdy Dyrektor powinien przypilnować właściwej realizacji dodatkowych zajęć z art. ( nie pamiętam ) przez nauczycieli i dzieci w każdej w szkole będą miały wszystko co dusza zapragnie.
JAK 6 LATEK CZY NAWET 7 LATEK MOZE BYC ZADOWOLONY Z TEGO POWODU ZE SIEDZI W SZKOLE NIE MOWIAC JUZ O ZAJECIACH DODATKOWYCH PLATNYCH CZY BEZPLATNYCH DZIECKO PO 5 GODZINACH MA POPROSTU DOSC CHCE DO MAMY DOMU DZIADKA BABCI ONO MA DOPIERO 6 LAT!!!! i żadne zajecia dodatkowe nawet najlepiej zporganizowane nie zrkompensuja dzieciństwa siedzenia z dziadkiem babka czy rodzicami na podworku czy tez domu ,Od małego w szloe później w pracy o ile będzie ja mieć kiedy zabawa czas wolny i przyjemności ,Ludzie nie szalejcie inie piszcie głupot ze to dobrze ,super itd. dziecko max wytrzymuje w szkole 5 godzin i lepiej być na zwyklej swietlicy niż z najciekawszymi zajęciami w lawie.Co do jedzenia dobre to rzecz wzgledna a i to jest w każdej szkloe.Dzieci maja zapewnione w każdej szkole i nie jest to jakas rewelacja news