co sądzicie o klasie płatnej w szkole potstwowej 1 ile jest czesnego i co jest w czesnym
zawsze rodzice byli z nich zadowoleni, j.ang. zaj. komp. plastyka, sport,muzyka z tańcem do g.15, obiad dodatkowo, nie tak drogie czesne.
Dobre rozwiązanie dla osób które nie mają czasu zająć się dzieckiem bo zajęcia są przedłużone do 15 . Jeśli Ci na tym nie zależy to śmiało poślij do zwykłej klasy.
Moje dziecko chodziło do takiej klasy, polecam. My pracowaliśmy do 15-tej, nie musieliśmy myśleć, czy ma kto je odebrać. Dziecko obiad zjadło w szkole i nie nudziło się samo w domu do 15-tej.
Czesne w kwocie 100zł/m-c opłaca się za zajęcia dodatkowe np. z.muzyczne,z.sportowe itp.tj.od 13-15 (dokładnie na stowarzyszenie które działa przy szkole nr 1,a realizują te zajęcia nauczyciele tejże szkoły w ramach dodatkowych godzin). Natomiast odpłatność za obiady to inna bajka, jak sama nazwa mówi wnosimy opłatę za każdy dzień, w którym dziecko spożywało obiad w szkole ok.100zł/m-c.Kto chce zapisuje dziecko do takiej klasy, kto nie chce nie - wolna wola.
i dobrzy co niektórzy wychowawcy; Pani Katarzyna Zięba - polecam! ale będzie miała klasę dopiero w przyszłym roku; teraz ma drugą klasę
czyli ta pani bendzie miała 1 klase od 2016 roku
Czy nadal płatne klasy siedzą w czasie akademii, podczas gdy reszta szkoły stoi???
zależy kto jest wychowawczynią, bo nieraz dzieci zamiast dodatkowych zajęć dokańczały zajęcia podstawowe - za 140 zł, a co do firmy cateringowej, to różnie z nią bywało, był rok, że płaciliśmy za miesiąc, a w jednym roku nie zgodziłam się i płaciłam kiedy moja córka zjadła obiad, ponieważ nie wszystko musi dziecko lubić jeść(np.barszcz ukraiński),ale to musicie sami rozważyć(czy macie niejadka czy wszystko zmiata z talerza), nie ulega wątpliwości, że zajęcia do 15 to fajna sprawa dla rodzica, ale tylko wtedy gdy nikt nie może odebrać dziecka ze szkoły. nie czarujmy się dziecko idzie na 7-8 godzin jak do pracy, więc czasami córka była tak padnięta, że po szkole nic już nie chciało się jej robić.
to opinia rodzcow dzieci mowia troszkę inaczej,Winnych szkołach tez wykupujesz obiady nie mowiac o zajęciach dodatkowych ,
Moje dziecko średnio zadowolone ale to w końcu opinia dziecka
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Za darmo to można a placi się i tak i w każdej szkole.Wszystko zależy od zainteresowan dziecka i podejścia nauczyciela a z tym jest roznie jak wszedzie
a co masz do płatnych klas teraz to nic nie ma za darmo a za edukacje dziecka warto płacic
Moje dzieci mają szkołę za darmo, starsza w gimnazjum, średnia 4,7. Języki obce na 5, a nigdy w życiu nie chodziła na żadne lekcje dodatkowe. Młodsza podobnie, gra na gitarze, a nauczył ją mąż.Są po prostu zdolne i mamy dla nich czas, dlatego też nie musimy płacić i zostawiać dzieci w szkole dłużej. Ale rozumiem, że nie każdy ma czas i nie wszystkie dzieci są zdolne.
Moje dzieci uczęszczały do płatnych klas. Do 15 rozwijały naukę czytania i pisania, miały liczne zajęcia dodatkowe. Nigdy nie były zmęczone, a nieliczne lekcje odrabiały w domu bez mojej pomocy.Wspólnie jadły posiłki, nawet te mniej lubiane, aby nie zostać niejadkami.
Czesne 130zł za miesiąc, za obiady płaci się osobno 5,50 jeden obiad, gotowany jest w szkole .Jeżeli chodzi o nauczycieli to p.Zięba,p.Czajkowska i teraz jest w pierwszej klasie p.Kostępska - super nauczycielki .