Na pewno ma dobry program z jednym małym "ale" , że obowiązuje do dnia wygrania wyborów. Po tym terminie wejdzie w życie tzw. TKM. Właśnie dlatego nie idę na wybory, bo nie ma na kogo głosować.
Bzdury opowiadasz gościu 07:38. Naród pogoni PO w jesiennych wyborach. Tacy klakierzy jak Ty tego nie zmienią. Rządzą od ośmiu lat w kraju coraz gorzej. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie na nich głosował.
A jak nie pogoni, czyli tak jak zwykle, zwalicie winę na ruskie serwery. Ja głosuję na PO i jestem zadowolony z ich polityki. PIS może sobie wygrywać na małych wioskach czy w Rzeszowie, reszta kraju regularnie daje wyraz temu, że nie chce ich oglądać za sterem kraju.
Wreszcie społeczeństwo zmądrzało a 5letnia kadencja Prezydenta Komorowskiego doprowadziła do upadku Platformy. Mam dość rządów Tuska-Kopacz. Tylko PIS może zmienić aby lepiej żyło się Polakom.
Kolego Pilecki, miło że z Twojego postu przebija patriotyzm lokalny. To budujące. Racz tylko zauważyć, że wspominany przez Ciebie Rzeszów (tudzież "reszta kraju") pozostawły Twoje rodzinne miasteczko baaardzo daleko w tyle. Pod każdym względem. O tyle, o ile można zrozumieć ICH chęć do stabilizacji to już Twoje podejście jest co najmniej niezrozumiałe.
No chyba że przyspawałeś się do ciepłej, urzędniczej posadki i trwasz na niej kosztem podatnika. W tym wypadku możesz się słusznie obawiać zmian.
PIS-Rzeszów radzi sobie nieźle, ale taka PIS-Łódź z kolei już nie bardzo, wręcz tragicznie. Duże miasta jednak ogólnie radzą sobie znakomicie. Moje rodzinne miasteczko jest w tyle i to nie kwestia wielkiej polityki a rzeszy małych złodziei, którzy kradną pod wszystkimi barwami oraz bez nich (pozdrawiam chłodno). Urzędniczej posadki nie mam, zadałem proste pytanie: czy jeśli wygra Komorowski uznacie jego prezydenturę, czy też znowu zwalicie winę na spisek, ruskie serwery itp. i dalej nie będziecie uznawać go za prezydenta Polski? W internecie oczywiście, bo jak był Komorowski w Ostrowcu, jego przeciwników praktycznie nie było widać, pochowali się za komputerami i tylko pytali na forum "czy już jest?".
Dlaczego ,prezydentowi Komorowskimu mieliśmy zwiększać elektorat.
W takim wystapieniu liczyła się frekwencja ,Wasze oddziały manipulatorów od razu by,chwaliły się frekwencją, a ja idący w tym czasie na mszę za rodziców. Widziałem tą Waszą frekwencję porównywalną do protestu w zimie z 20 marca 2013roku
W Rzeszowie od lat prezydentem jest Ferenc za którym jak raz PIS nie przepada i ma mu wrecz za zle, ze miato sie rozwija.
A kto rządzi w tym województwie PiS czy PO? Kto jest tam posłami ,senatorami PO czy PiS ? Kto tam jest przedstawicielami do Euro parlamentu PiS czy PO? Kto wygrał wybory samorządowe PiS czy PO?
W tym czy w tamtym wojwództwie? W Rzeszowie rządzi PIS i - przypominam - tylko w tym województwie uzyskał większość. W Polsce województw jest 16. Która liczba jest większa? 1 czy 15? Taki jest głos narodu i apeluję, by przyjąć go z szacunkiem. Na moje pytanie nie potraficie udzielić odpowiedzi, czyli zakładam, że macie gdzieś głos większości narodu.
Wykluczony, gratuluję pokrętnej logiki - przyjść z transparentami krzyczeć, zagłuszając występ Komorowskiego to dla ciebie podbijanie mu słupków popularności? Zapewniam, że zwłaszcza prawicowe media o niczym innym przez tydzień by nie trąbiły jak o klęsce Bula w Ostrowcu. Niestety, jak pisałem wyżej, jego przeciwnicy to głównie "internetowi wojownicy", odwaga na polskiej prawicy ogranicza się głównie do obelżywego języka w sieci tak jak program Dudy ogranicza się do kilku pustych obietnic i zera konkretów.
Pilecki, co Ty w pismena się bawisz? Ludzie mają dosyć platformy i to słychać na każdym kroku. Mam nadzieję, że w nadchodzących wyborach dadzą temu przejaw.
Jakież to konkret proponuje Komorowski? Że zgoda buduje? To jest dopiero suchar i wytarty slogan. W ustach bula brzmi on wręcz śmiesznie. Miał pięć lat na to aby pokazać i zrobić wszystko to, o czym teraz próbuje mówić. Przespał kadencję a ludzi najzwyczajniej w świeci olał. Podpisał wszystkie ustawy przeciw obywatelom, mimo sprzeciwu. Nie chcę takiego prezydenta! Chcę zmian! Dlatego zagłosuję na Dudę!
Do Wykluczonego: http://natemat.pl/135897,kolejny-przystanek-bronkobusa-prezydent-wygwizdany-w-nowym-targu-nie-potrafi-zalagodzic-sytuacji
Zobacz, w Nowym Targu jakoś nie bali się zrobić Komorowskiemu siary, nawet "reżimowe" media piszą, że prezydent nie potrafił sobie poradzić z tłumem. Tam jakoś się nie bali, że jak przyjdą z transparentami to zostaną zaliczeni do wyborców Bula. I co ty na to?
Gościu z 17:53, każdy z kandydatów wyciera sobie gębę sloganami, bo taką już mamy politykę. Jednak "Bul" nie mówi "pomogę rodzinom" tylko "uelastycznię kodeks pracy, by było łatwiej łączyć pracę z wychowaniem dzieci". To mimo wszystko większy konkret niż "przywrócę honor polskich rodzin...", nieprawdaż? Wiele priorytetów oraz przykłady konkretnych działań masz na stronie Prezydenta:
Przykładem totalnego kłamstwa i obłudy jest wypowiedź z wczoraj na konwencji rozpoczynającej oficjalnie kampanię wyborczą kandydata na Prezydenta Pana Komorowskiego stwierdził, że trzeba zmienić prawo tak, aby przepisy podatkowe były jasne i działały na korzyść podatnika, bo to on dźwiga ciężar finansów publicznych.
A kilka dni temu wyciekła z Ministerstwa Finansów do mediów instrukcja nakazująca kontrolerom skarbowym większą skuteczność - więcej pozytywnych kontroli tzn takich, które nakładają kary na podatników, w przeciwnym razie Urzędy Skarbowe, które będą miały nie zadowalającą ilość takich kontroli muszą liczyć się z redukcjami zatrudnienia. Cóż za dwulicowość!
Nareszcie jakaś rzeczowa i słuszna krytyka PO zamiast bezproduktywnego szczekania. Instrukcja o której piszesz wypłynęła jednak parę tygodni a nie dni temu. Według Szczurka, liczba kontroli zmniejszyła się w ostatnim czasie, ale jeśli okaże się, że pokazuje prawdziwą linię polityki PO, uroczyście podziękuję już tej partii i zagłosuję na Kukiza lub Dudę.
Natomiast artykuł do którego zamieszczasz link nie ma nic wspólnego z notatką, to standardowe żale autorstwa polityka PIS do Naszego Państwa.