Eksport Korwina do Parlamentu EU na pewno zapewni mu dostatnie zycie a nam wiele wesolosci. A i nieco miedzynarodowego obciachu
nie większego niż deliryk Protasiewicz, który wszędzie widzi nazistów
mogę się podpisać pod większością postów tutaj platforma wygrała 6% poparciem społeczeństwa, to jest dokładnie tyle ile mamy ludzi w Pl którym się żyje dobrze w obecnym systemie, a że tusk robi w konia Polaków to nic, ważne że Im jest lepiej (ciekawe jak długo, nauczyciele już się przekonują). Proponuję obejrzeć film "piękny umysł", gdzie bohater filmu postać autentyczna wyprowadza nowe prawo w matematyce gdzie jednostka korzysta bardziej jeżeli współpracuje z innymi niż jeżeli stawia na egoizm, w sumie nic nowego, mówił już o tym Jezus Chrystus, tyle że ten pierwszy potwierdził to naukowo.
123 rozumiem ,że samorzady powinny zatrudniac nauczycieli pomimo ,ze dzieci brak w szkołach i jest niz demograficzny ,ot tak dla zasady ....
A ja byłem w Iranie rok temu, nie łykaj wszystkiego co ci mówią w telewizorni.
"Czas umierac... na wszelki wypadek sie poloze. A tak na
powaznie. Czy wy nie widzicie co sie w Polsce dzieje?
Anomalia goni anomalie. U nas juz nic nie odbywa sie
normalnie. To juz przechodzi wszelkie pojecie. straz miejska
powolana do pilnowania porzadku bawi sie fotoradarami
wyreczajac Policje. Inspekcja Transportu Drogowego robi to
samo zamiast pilnowac ciezarowek. Policja "na zlecenie"
prywatnej firmy kontroluje licencje. Poczta nielegalnie
sciga "pajeczarzy" telewizyjnych. ZUS zbiera pieniadze na
emerytury ale wydaje je na palace i wycieczki dla urzedasow.
NFZ robi coraz wiekszy balagan w Sluzbie Zdrowia i przestal
juz nad nim kompletnie panowac. Wszyscy na potege przyznaja
sobie nagrody "za caloksztalt" choc w kasie brakuje
pieniedzy. Teraz Urzad Skarbowy zamiast pilnowac placenia
podatkow ma scigac piratow (intelektualnych). Rzad nakazuje
niezawislym sadom jak wysokimi grzywnami maja karac winnych
wykroczen drogowych. Ministrowie wplanowuja grzywny jako
dochod narodowy. To ja proponuje by babcia klozetowa
egzaminowala kandydatow do prawa jazdy, bo instruktorzy
jazdy nie sa w stanie przebrnac przez testy. Co powierzyc
rzadowi tego juz nie wiem. Ale tego tez nie wie on sam.
Najlepiej spytac o to szamanow Afrykanskich. A ze juz teraz
nazywa sie nasz kraj Afryka Europy, wiec niedlugo dowiemy
sie na co ten nasz pracowity rzad nadaje sie najlepiej. To
fakty z kilku ostatnich dni. Nie wspomne tu o Polskich
Kolejach, stoczniach, przemysle. Po prostu wszedzie panuje
burdello bum bum. Wiec nie narzekajcie ciagle, jak stare
baby. Zabierajcie d.. e w troki i emigracja. Wiem wiem,
wielu z nas kocha Polske i TU chcialoby zyc godnie. Ale to
nie jest w Polsce mozliwe. Nie mamy juz zadnych dobr
narodowych, wszystko zostalo wyprzedane. W Polsce biznes
robia tyko zagraniczne firmy, lub firmy niby Polskie ale z
obcym kapitalem. Naszego dlugu nigdy nie bedziemy w stanie
splacic bo z czego? Wiec nie dajcie sie oszukac nastepnej
partii, ze bedzie lepiej. NIE BEDZIE. Zawijajcie d.. e w
troki. Jesli nie dla siebie to dla Waszych dzieci. Niech one
dorastaja w NORMALNYM kraju. Pozdrawiam."
na spotkaniu z prezydentem Komorowskim na ostrowieckim rynku dało się zauważyć brak jedności w ostrowieckiej platformie. Twarz byłego wice prezydenta / i nie tylko Jego / potwierdza moje sugestie. W czym jest rzecz ?
Platforma ma się bardzo dobrze trochę ładnych tzw okrągłych słówek ą i ę, ładny garniturek- markowy, ( w końcu go stać) a Polacy to łykają. nie wiem jakie mogłyby być jeszcze afery i skandale, machloje w rządzie żeby naród przejrzał na oczy a oni robią swoje ( biznesy), i ładnie do kamer, oczywiście swoich, a my plasujemy się tak naprawdę prawie we wszystkim na samym końcu w Europie tzw unijnej, oczywiście najbardziej bolą żenująco niskie pensje i poziom życia! a jak przyjdzie co do czego to naród jak zauroczony pójdzie na tych samych zagłosować! i to jest dla mnie fenomen, ludzie gonią po całej Polsce i Europie za chlebem ,nie mają gdzie mieszkać a i tak n nich głosują, nie pojmujęęęęę
Naród kolego od dawna w znaczącej większości doskonale widzi, że na scenie politycznej nie ma żadnej alternatywy dla PO, nasza opozycja jest za słaba aby im zagrozić.
jakie musiałyby być ujawnione afery i miliardowe dile żeby ludzie przejrzeli na oczy ?, nie wiem dla mnie to co w ostatnim czasie się wydarzyło choć wyciszone i zamiecione pod dywan, jest dyskwalifikujące, przekroczono wszelkie normy przyzwoitości, dla partii PO -PSL stanowcze dość
właśnie dlatego mój glos oddam na Prawo i Sprawiedliwość Andrzej Duda może cos zmienić Ma dobry program i jemu zaufam.