Krajowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego (BRD) w dokumencie zatytułowanym „Program Realizacyjny na lata 2015-2016 do Narodowego Programu Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego 2013-2020” określiła, ilu kierowców i pieszych ma być ukaranych. Założenie jest takie, że ma być ich więcej niż w 2014 r. Urzędnicy z Ministerstwa Infrastruktury i Rozwoju dbają wszak o bezpieczeństwo.
Widać wyraźnie, jakie są rządowe założenia na rok 2015:
- „ujawnić” więcej niż 420 tys. wykroczeń popełnionych przez pieszych;
- „ujawnić” więcej niż 38 tys. wykroczeń popełnionych przez kierujących wobec pieszych;
- „ujawnić” więcej niż 1,7 mln wykroczeń kierujących nieprzestrzegających przepisów dotyczących prędkości;
- wylegitymować więcej niż 685 tys. pieszych i więcej niż 6,3 mln kierujących.
Zeby zostać UJAWNIONY musiałby być NIEJAWNY, a jest dostępny w internecie na rządowych stronach.
UJAWNIONY
SYNONIM: jawny, (powszechnie) znany, odkryty, poznany ♦ zdekonspirowany ♦ ogólnodostępny, otwarty (dla wszystkich), publiczny ♦ (wy)eksponowany, manifestacyjny, ostentacyjny
niekoniecznie musiał być NIEJAWNY do: Gość Dziś, 16:18
to może poszukaj po antonimach zamiast synonimów niedokładnych. Nie ujawnia się czegoś, co było już jawne.
do Gość
Dziś, 17:59
antonim... taki ubogi twój język, ze na synonimy nie ma miejsca?
Odpowiedź bez związku. Wyjaśnij mi lepiej jako można ujawnić jawny dokument. Duże litery w tytule dodatkowo podkreślają wykrycie jakiegoś spisku albo co najmniej aferę na miarę 3 osób, które przeżyły katastrofę smoleńską i teraz pozują do Vogue. A mamy tylko wypis z dokumentu, który wisi sobie spokojnie w internecie na rządowych stronach, bo i nie ma w nim niczego rewelacyjnego. Zwykłe założenia skuteczności walki z wykroczeniami.
skoro dokument był aż tak "jawny", to inaczej - jaki procent twoich znajomych/rodziny wiedział o tym dokumencie ?
tylko bez sciemy ...
Jaki procent obywateli interesuje się zawartością stron rządowych i stron instytucji doradczych?
A raczej jaki promil, nie procent?
jakos rzad takimi "smaczkami" sie nie chwali...
wiec nie dajmy sie jezdzijmy przepisowo jak w holndi i po sprawie
To jest państwo policyjne. Specjalnie przed drugą turą założyłem temat o tym mówiący. To co wyszło ostatnim czasu w ogóle mnie nie dziwi.
Bez komentarza.To nie jest mój kraj.
wobec powyższego -ja PO dziękuję. Dosyć obłudy
ciekawe jeszcze ile takich rozporzadzen wyjdzie zaraz na jaw? co robiło PO?
z góry założone ile "przestępców" jest w Polsce. kocham PO.
PO i tak się już sypie jak domek z kart. Po wyborach nie zostanie po nich nawet jeden ślad ;)
Takie plany były, są i będą niezależnie na kogo zagłosujesz jesienią.