A po co do kościoła mamy iść? Po co robić przerwę w jedzeniu :)))
No tak , jeszcze w Kosciele całe swieta najlepiej spedzic bo komus nie podoba sie, ze jemy w swieta. Wystarczy mi ze rano ide do Koscioła. Po południu moge goscic kogo chce i czym chce a Was nie powinno to obchodzic. Wszystko rozumiem ale to juz przekracza wszelkie granice. Jestem wierząca, do Koscioła chodze, modle sie . Do spowiedzi nie chodze, bo nie pluję nikomu do ucha. Nikogo nie zabiłam , nie kradne i ogólnie uważam sie za dobrego człowieka. Nie widze potrzeby kajania sie przed księdzem. Bóg mnie rozliczy nie ksiądz. I nikomu nie bronie w przerwie miedzy jedzeniem isc do Kosciółka. Ma taką potrzebe -niech idzie ale innych niech nie krytykuje , ze chcą spedzic swieta przy stole z bliskimi , których rzadko widzą z róznych przyczyn- niekoniecznie z braku sympatii.
Tak to bywa że z cala rodziną sie gniewają, złorzeczą sąsiadom ,znajomym to i tylko kościół im został w swięta.Normalny człowiek na wszystko ma czas i miejsce trzeba iść do kościola ale i spotkac sie z rodziną pojeść dobrych rzeczy napic naleweczki . Ja tak świętuję i tez dużo piekę i gotuję.Caly tydzień robię zakupy .Zeby dzieci sie cieszyły ,bliscy ,rodzina .Każdy ma coś pod choinką .W ten sposob.... czlowiek sie cieszy i gospodarkę podtrzymuje .Zyczę wszystkim Forumowiczom radosnych, ciepłych i smakowitych Świąt Bożego Narodzenia