Żeby sernik był taki jak dawniej musi być ser prawdziwy, można takie na targu kupić albo zrobić samemu, ale to musi być mleko od krowy, pełnotłuste. Taki ser właśnie trzeba mielić w maszynce. U mnie w domu zawsze jest z robionego samemu sera i jest pyszny. Z wiaderka nie lubimy, trochę sztuczny smak mają w porównaniu z takim.
Bez spodu :) Ale jesli chcesz sie bawic w kruche to proszę bardzo :)
ja piekę z jabłuszkami, makowiec obowiązkowo, czekoladowiec, oczy carycy, piernik, kapucino tyle.Trzeba w poniedziałek piec. We wtorek postnik szykować. WESOŁYCH ŚWIĄT
A ja tak jak w zeszłym roku zamówiłam w cukierni Słodka Manufaktura na Polnej. Dziewczyny upieką domowe ciasta i wszyscy będą się zachwycać moimi wypiekami... Wesołych Świąt Dziewczyny...
Na Boże Narodzenie oprócz makowców pieczemy pierniki!
A ja się szykuję pierwszy raz na stollen (w gwarze domowej stolec), niemieckie ciasto z bakaliami i marcepanem w środku. W zeszłym roku jadłam pierwszy raz w gościach i był przepyszny. Przepis znalazłam w internecie. Zobaczymy, jaki stolec wyjdzie. I chyba sernik. I nie wiem co.
JA BYM CHYBA NIE ZDAZYLA W JEDEN DZIEN UPIEC TYLE PLACKÓW
Ja jabłecznik na kruchym cieście z bezą z kisielem wiśniowym
strucle makowe, keksy i pierniki staropolskie - wszystko upieczone doskonale
a ja napieklam pelno pysznych ciasteczek,ktore juz znikaja,czeski placek z manna,placek spod kamienia,jablecznik,drozdzowy,placek z kremem i galaretka,nazwalam go kremus.
strucla z makiem,snikers,biszkopt z masą makową i carmelowym mascarpone