mam
Ja robiłam dzisiaj ciasteczka z marchewką PYSZNE SĄ
polecam 3 bit bez pieczenia w necie przepiy
kopiec kreta z Gelwe z torebki -mniam
Możecie sobie mówic , ze to smieszne , ale powiem Wam coś. Dzis upiekłam placek drożdżowy na zimno. No sama nie myslałam ze to wyjdzie takie dobre.Szybko sie robi ale trzeba czekac kilka godzin zeby upiec.Moja Mama dorwała przepis i postanowiłam spróbowac. Bierze sie 4 szkl maki 4 jaja 3/4 szkl mleka 3/4 szkl oleju i szklankę cukru.10 dag drozdzy i szczypte soli.Wszystko miesza sie mikserem i wylewa do brytfanki.Odstawia na noc w chłodne miejsce i po kilku godzinach piecze sie w temp 180 st C. No oczywiscie nie czekałam az tyle czasu ,bo zrobiłam rano a wieczorem juz jadłam:) Na pewno rózni sie od tradycyjnego drozdzowego ale zapewniam ze warto czasem zrobic. Jest super wilgotny i naprawde smaczny.