Proszę o sprawdzony przepis na placek cappuccino dziekuje
www.smaczny.pl/przepis,cappuccino_z_biszkopcikami przepis sprawdzony ciasto przepyszne :) polecam
upiec biszkopt z 5-6 jaj z dodatkiem kakao
ciasto1:
20dag wiórek kokosowych
5 białek
1szkl cukru zwykłego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
białka ubić na sztywno dadAĆ cukier na koniec wiórka upiec na lekko złoty kolor
masa:
5 żółtek
cukier wanilinowy
4 łyżki mąki pszennej
1 budyń śmietankowy
3/4 szkl cukru
1/2 lita mleka
1kostka margaryny palma z murzynkiem
1/2 opakowania kawy cappucino orzechowe
ze składników ugotować budyń ,do gorącego wsypać kawe ,jak wystygnie utrzeć z margaryną
składanie
1/2 biszkoptu+1/2 kremu+ciasto wiórkowe+1/2 kremu+1/2 biszkoptu+polewa
Nadal poszukujesz, czy juz nieaktualne? Mam inny przepis, też biszkopt, ale nasączony kawą cappucino( orzechową), krem(w org. z mlekiem w proszku, niebieskim), a w środku biszkopty podłużne, maczane w alkoholu. Jest pyszny! Jeśli nadal jesteś zainteresowana, odezwij się. Napiszę dokładnie przepis, a sama sobie będziesz upraszczać wg. uznania.
Cappucino *Biszkopt z 6 jajek przekroić na 2krążki *Biszkopty podłużne, duża paczka
*kawa cappucino orzechowa, duże opakowanie
KREM
1 kostka masła extra + 1szklanka cukru pudru +1/2 opak.mleka w proszku,,niebieskiego,,
2 serki homogenizowane
Cukier zmiksować z masłem, dodawać serki i suche mleko.Miksować na gładką masę.
Biszkopt nasączyć kawą cappucino rozpuszczoną w 2 szklankach gorącej wody
Biszkopt(krążek) + 1/2 kremu + biszkopty nasączone w alkoholu+1/2 kremu+ biszkopt+ cieniutko krem+ polewa Na duży biszkopt więcej masy-2 masła extra. Wersja oszczędn. krem: 1szklanka mleka zagotow z1 szkl cukru i utarta z masłem extra(1 kostka) Alkohol rozcieńczam wodą prawie1:1,bo dla mnie za mocne, a te biszkopty piją dużo.
SMACZNEGO
ten placek uwielbia cała moja rodzina, Pieczony przez moją teściową. Mniam. Ale inny przepis ja te wyżej. Przepyszny. Wczoraj był na Święto kobiet pieczony.