20.08 no i dlatego pisze ze wolałbym być policjantem też jezdziłem i wiem co to za cholerna robota kierowca tira!
Kierowca na trasach międzynarodowych to 8 tys + diety w euro. Tak jest u większości przewoźników w Polsce. Jakoś dziwnie szukacie. Przejrzyjcie internet popytajcie znajomych. Ja spotykam wielu Truckerów z O-c w całej europie - wynagrodzenie porównywalne 9 tyś zł netto + diety w euro na motele , hotele , wyżywienie. W razie co podpowiem zainteresowanym.
Coś Ci się pomyliło trucker. Owszem, 8 tysięcy można wyciągnąć ale razem z dietami a nie osobno. Zazwyczaj proponują jako podstawę najniższą plus diety w euro, tak jak piszesz.
Zależy jaka firma??
to podpowiedz coś
Cóż on Ci może podpowiedzieć jak widać że pojęcia nie ma. Tak jak pisałem, diety są w euro i to na nich opiera się głównie zarobek choć oczywiście tak być nie powinno. Można wyciągnąć te 7 - 8 tysięcy ale śpiąc w kabinie tym samym odkładając diety. Składki odprowadzane są zazwyczaj od najniższej krajowej, z czasem jest ona podwyższana ale to też zależy w której firmie. Wejdź sobie na forum etransport i poczytaj jak to wygląda w praktyce. Wszędzie jest ogromna rotacja kierowców. O Ostrowcu nawet się nie wypowiadam bo to osobny temat, tutaj nie warto się nawet zatrudniać.