Posiadam konto w/w banku bezdebetowe na,które wpływają mi tylko świadczenia rodzinne ok 500zł na dzieci.Jakież było moje zdziwienie zaglądając na konto nie dość, że konto zostało wyczyszczone z reszty pieniędzy,które nie podlegają żadnym zajęciom komorniczym ani innym,ponieważ są to świadczenia dzieci to na dodatek został zrobiony debet na ponad 7000zł.
Proszę mi powiedzieć jak to jest możliwe skoro nie posiadam zdolności kredytowej,ani nie posiadam możliwości wzięcia debetu chociażby na 100zł??!!!
no to chyba z takim pytaniem do banku a nie do forumowiczów
Może masz wspólne konto z mężem, lub jest upoważniony i to on mogł obciążyć konto. Najlepiej udaj się do banku, bo gdybanie nic ci nie pomoże
być może Bank zaproponował Ci limit jako stałemu klientowi i poinformował o tym pocztą. Ty nic nie przeczuwając wybieralaś co miesiąc coraz większą kwotę, az się uzbierało?
na pewno jest jakieś wytłumaczenie.
ja polecam Bank Zachodni. super obsługa.
nie ma takich możliwości a z tym to do banku rzecz jasna nie na forum -to zwykły spam
Dokładnie autorka wątku coś tu ściemnia - ja mam konto w pkobp, regularne wpływy pensji od kilku lat ( kwoty pomiędzy 1000 a 1400 ), a debetu mam 700 zł i nie chcą przyznać nic więcej ( nie mam żadnych innych kredytów w jakichkolwiek bankach ).
A jej przy dochodzie 500zł nagle 7000 debetu dali, tia, jasne...
Ja też tam mam konto,jak dają procenty za moje pieniądze,to są śmieszne kwoty,ale
jak biorę na debet,to biorą drakońskie procenty.Zastanawiam się nad zmianą banku.
Wszystkie banki to cwaniaki, i przy debetach są duże procenty a przy mojej kasie którą obracają dają 1,95% w skali roku śmiech. Dlatego jakiekolwiek oszczędności przelewam na inne korzystniejsze lokaty w granicach 5-6% zawsze trochę więcej.
w każdym innym jest to samo '+' , ' - ' 1,5 do 2,5 % różnicy myślisz ,że inne banki nie umieją liczyć: jak jeden element jest mniejszy to drugi większy.Co prawda PKO SA i PKO BP to jedne z najdroższych z kolei najwięcej mają bankomatów.
Nie 7000 debetu dali,a miała może kredyt odnawialny.
Bo debet dopuszczalny, a kredyt odnawialny - to dwie różne rzeczy i dwie różne kwoty - zasadniczo różniące się i to bardzo, wielkością kwoty.
Możesz mieć debet dopuszczalny 700 zł, a jeśli napiszesz do banku o kredyt odnawialny - to możesz uzyskać 5000-7000 w formie kredytu odnawialnego (zależy od dochodu) i od innych kredytów jakie masz.
Kredyt odnawialny w kwocie dopuszczalnej przez Bank bierzesz kiedy ci pasuje i w kwocie, którą potrzebujesz i spłacasz kiedy chcesz, pamiętając,że od kwoty pobierają co miesiąc odsetki, czyli im szybciej spłacisz tym mniej cię będzie kredyt kosztował.
A jak go nie potrzebujesz, to nie bierzesz (pobranie polega na wypłacie w bankomacie lub większej kwoty w okienku), ale masz taką możliwość przez 3 lata od chwili udzielenia ci kredytu odnawialnego.
Odnawialność polega na tym,że po spłacaniu możesz znowu w ciągu tych trzech lat brać x razy, wypłacając ile potrzebujesz, nikogo nie informując, ani nie prosząc od nowa o udzielenie.
Ja mam odnawialny od co najmniej 10 lat, tylko co trzy lata biorą jakieś chyba 30, czy ostatnio ok. 50 zł opłaty, właśnie za to odnowienie możliwości kredytu,sami pobierają z konta, chociaż kredytu nie biorę, tzn. nie wypłacam więcej, niż mam swoich dochodów na koncie,ale taką możliwość mam i to jest dobre, bo nigdy nic nie wiadomo.
Nie wiem czy jasno to wyjaśniłam, ale jest to bardzo dobra forma. Zapytaj o bardziej szczegółowe informacje w Banku.
Wszystko się zgadza tylko od tak z powietrza to się nie bierze.Trzeba umowę podpisać czy to o debet czy wspomniany kredyt odnawialny.Chyba była świadoma czy coś takiego podpisała.Bank przed każdą zmianą przesyła powiadomienie .To co napisała założycielka wątku to zwykły spam