A to, że ktoś nie zgadza się z twoją opinią to twój problem nie kogoś innego, a że jest to problem to widać, bo nie umiesz konstruktywnie wypowiadać się pod ogniem lekkiej krytyki.
Ode mnie kilka uwag:
- jak możesz pisać, że w apropos to wina pieca w porównaniu do primo? Jako smakosz pizzy, który jadał pizzę w italii, bo tak sugerujesz, powinieneś znać różnicę pomiędzy pizzą wypiekaną w piecu elektrycznym, a piecu kamiennym.
- dwa, o gustach się nie dyskutuje, ale z Piastem to faktycznie pojechałeś po bandzie :)
- i ostatnia sugestia - jeśli porównujesz pizzerie to w każdej z nich zamawiaj TAKĄ samą pizzę np. standardem we wszystkich jest hawajska, by mieć porównanie tych samych produktów, bo póki co to tak jakbyś porównywał auta różnych marek i zamiast testować ten sam segment, to w jednym salonie brałbyś vana, w drugim limuzynę, w trzecim dostawczaka, a w czwartym sportowe coupe. TYLKO taka sama pizza da Ci miarodajne porównanie
BTW mój mały ranking
Najlepsza Pizza jako całość - Regasa
Najlepsze sosy - Da Grasso
Najlepsze Ciasto - Nic Nowego
No to jeśli nie wina pieca to wina pizzera, NIC nie zmienia FAKTU (będę kapitalizował bezsensowne wyrazy tak samo jak ty), że pizza w a'propos była SPALONA.
Po czym wnioskujesz, że nie umiem się wypowiadać? Mam przytakiwać komuś, kto chce mi wmówić, że węgiel z namiastką sera i kilku pieczarek jest lepszy od idealnie upieczonej pizzy, w której niczego nie brakuje? Bardzo dobrze, że wszyscy mają swoje zdanie, ale niech mi nikt nie wmawia, że czarne jest białe a białe jest czarne. Dlatego nie wmawiaj mi, że jakaś pizza powinna być SPALONA, bo najwyraźniej mam inne kryteria oceny od ciebie. Dla mnie spalone = złe.
Pizza z piasta jest najlepsza, bo niestandardowa i to mi się w niej najbardziej podoba, mają własny styl, który w dodatku mi się bardzo przypadł do gustu. Wszyscy robią pizzę na jedno kopyto, zero własnej inwencji co jest trochę żałosne.
@PanTikTak nie przejmuj się adwersarzami ,mi nie podoba się opinia o Dagrasso ale nie muszę być obiektywny jesteśmy monotematyczni i zawsze zamawiamy tylko klasyczną czyli pieczarki szynka ser ,więc mam dość kiepskie porównanie .
Podoba mi się dokładanie zdjęć bo każdy może sobie wyrobić przynajmniej optyczną uwagę ,bardzo słuszną uwagę dołożył @zmstr wynik był by miarodajny przy porównaniu tych samych pizz u Ciebie jest to niestety pod tym względem nie do końca porównywalne .
Generalnie podoba mi się ten wątek ,być może odwiedzimy dzięki niemu w końcu Regase i Piasta :) .
Zastanawiam się czy nie dać każdej pizzerii drugiej szansy i chyba tak zrobię. W każdej będę teraz zamawiał ser, szynka pieczarki, ewentualnie papryka, wg. mnie bardzo poprawia smak.
A'propos byłaby dobra, gdyby nie to ciasto, pizza była po prostu gorzka i nie jadło się jej przyjemnie, ze smakiem, czułem, że wyrzuciłem pieniądze w błoto stąd niska ocena, oceniam to co dostałem, zobaczymy jak będzie drugim razem.
A więc następna będzie Regasa ;)
polecam zrecenzowac REGASE , sam ostatnio bralem z tamtad pizze i sie nie zawiodlem :> plusik za male dupki a skladniki byly prawie do samych brzegow :) sosy dodali 3 i w zupelnosci starczyly na cala pizze :>
ja dorzuce ocene pizzeri Joker.
Kiedys byly fajne i smaczne pizze z duza iloscia dodatkow. teraz nawet nie trudzcie sie w zamawianiu bo skladnikow jest miernie nawet jak sie zamowi pizze za 30zloty. moja ocena 3/10 jadlem z tamtad rozne rodzaje pizz.
weranda to samo kicha niesamowita pozatym tam jest chamsko, jak sie wchodzi odrazu czuje sie klimat taniej speluny. Pizzy z tamtad nie polecam. 2/10
Pizza z Margharity - bardzo smaczna duzo skladnikow ale mala i taka jedna pizza na 2 osoby jest tak se. Nie najjesz sie ale jest smaczna. 7/10
nastepna bedzie z REGASE zobaczymy co to.
Mam nadzieję, że pod koniec będzie jakieś podsumowanie w formie np. rankingu ;) A propos włoskiej pizzy, to wydaje mi się, że gdyby na tym wątku wylądowała to by dostała jakieś 2-3/10 ;)
Mnie swego czasu smakowała w Altonie na Sienkiewicza, ale tylko przez krótki moment, jak samodzielnie robił ją właściciel lokalu (chyba Gruzin), była niedroga i smaczna. Najmniej mi smakuje w Margharicie, zresztą, jak i inne dania, ale to chyba w sumie lokal nastawiony na zarabianie na małoletnim towarzystwie w dyskotece.
Nie no akurat w margericie mi smakuje pizzunia :) zaraz po regasie. Jednak karty rozdaje pizza u Tomka na Radwana :D walor smakowy bije reszte pizzeri :)
najlepsza byla w family, czekam tez na recenzje jokera, ten koles z altona to chyba teraz ma interes na polnej? ciekawe czy cos podobnego w smaku
Będzie Joker, chociaż musimy od niego trochę odpocząć, przed przeprowadzką z kolonii robotniczej pizza była dobra, jakiś czas temu jadłem u nich w lokalu i to już nie to samo.
Ogólnie to nie ja sam oceniam te pizze, ale wspólnie ze znajomymi zwykle 2-3 osoby staramy się porównywać i oceniać.
Alton - idealna pizza kiedyś! :)
Jak dla mnie Pizza na Maxa super, tak samo jak i Joker. Pozdrawiam
Tak na szybko
Regasa
Pizza Napoli - ser, "szynka", pieczarki. Pizza bardzo przypomina w smaku tą z Romy, sporo pieczarek, dużo mielonki, ukryta jeszcze pod pieczarkami, cena pizzy 26,90, akceptowalna, szkoda, że zamiast szynki mielonka. W sumie to powinienem złożyć reklamację bo mielonka =/= szynka, tak samo jak w pizzy na maxa. Ciasto bardzo dobre, dobry sos pomidorowy, ser także. 3 sosy gratis - pomidorowy, czosnkowy i nie wiadomo jaki, bo nie ma żadnego smaku, kolor biały.
minusy
- mielonka zamiast prawdziwej szynki
- 3 sos bez smaku
- sos pomidorowy bardzo rzadki
plusy
- jednak 3 sosy i było ich sporo
- dobre ciasto
- sporo pieczarek
- smaczna, poza miejscami gdzie dali mielonkę
ogólnie 7/10, byłoby więcej gdyby nie oszukiwali na szynce.
Szkoda, że nie można edytować postów... zmiana oceny, mielonka ( lub cokolwiek to jest ale szynką tego nie nazwę) zamiast szynki to jednak zbyt duże oszustwo (inaczej nazwać tego nie mogę), ta ocena nie jest w porządku w odniesieniu do pizzerii, które dają prawdziwą, dobrą szynkę. Jeżeli w opisie jest szynka, to ma być szynka.
REGASA, pizza Napoli 5/10
Niestety z tą mielonką przeginają, choć ogólnie pizza dobra, szczególnie ciasto.