Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pizze z ostrowieckich pizzerii

Ilość postów: 137 | Odsłon: 15113 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

      Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

      a'propos

      pizza capriciosa - ser, pieczarki, szynka wiejska, oliwki, papryka

      http://i.imgur.com/o6YDi.jpg

      średnia ilość dodatków (pizza nie jest duża, a dodatki głownie na środku), bardzo dobrej jakości, tutaj czuć prawdziwą szynkę a nie jak mielonkę w pizzy na maxa i ogólną świeżość produktów. Ciasto bardzo cieniutkie, akurat takie uwielbiam. Niestety słabo z serem, żałowali trochę. Pizza była niestety spalona po bokach, ledwo dało się zjeść, nie chciałem pizzerowi robić problemów i nie złożyłem żadnej reklamacji. Sosy dobre ale mało. Pizza całkiem momentami całkiem dobra, szczególnie tam, gdzie nie była spalona. Ogólnie czuć, że nie jest to pizza z pizzerii ale raczej właśnie restauracji. Cena z dowozem 29zł...

      minusy

      - spalona

      - mało sosu

      - mało sera

      - stosunek cena/jakość

      plusy

      - cienkie ciasto

      - dodatki bardzo dobrej jakości

      - każdy kolor papryki :)

      - dobre sosy

      ogólnie 4,5/10, spodziewałem się więcej, dużo lepsza od pizzy na maxa jednak do primo jej duuuużo brakuje, a do piasta to już w ogóle.

      PanTikTak
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

        fajny pomysł i duży plus za profesjonalne podejście , jednak nasuwa sie jedno spostrzeżenie , brak mi tu jasno określonych kryteriów oceny, np.

        - czy chodzi głównie o "wypchanie żołądka"

        - walory smakowe

        - cenę

        -szybkość dowozu

        - ilość/jakość dodatków

        myślę że należałoby jasno określić kilka kryteriów i ich wagę, no i co najważniejsze porównywać w miarę możliwości te same pizze.

        pzdr.

        ps dla mnie

        1 Apropos (nie ma to jak pizza z pieca drzewnego)

        2 Primo nie ma się czego czepić b. dobra

        z reszty już nie zamówię , zwykłe zapychacze.

        Gość_normalny
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

          No cóż jestem tylko amatorem, powinienem ustalić jakieś 10 czynników i na ich podstawie wydawać ocenę. Ocenę (czysto subiektywną) wystawiam analizując właściwie wszystko, np w Piaście podobało mi się praktycznie wszystko, poza tym mokrym/wilgotnym ciastem ale była inna niż wszystkie i to mi się w niej najbardziej podobało. Szybkość dowozu nie jest w ogóle brana pod uwagę, bo najczęściej nie jest to zależne od pizzerii tylko liczby zamówień, nie spotkałem się jeszcze z takim czymś aby w jednej pizzerii trzeba było czekać zdecydowanie najdłużej lub najkrócej, np w primo czasem czekam 40 minut a zdarzyło się nawet 2 godziny więc to nie ma dla mnie raczej sensu.

          Ważna jest ilość składników oraz ich jakość, cóż z tego, że by załadowali całą pizzę mięsem jeśli by to była mielonka jak w pizzy na maxa (ta ich "szynka" nie ma w ogóle skórki i mocno wątpię w to, że ją po prostu zdejmują...).

          Nienawidzę jak pizzerie starają oszukiwać podając na ulotce np pizzę o średnicy 50cm, gdzie sam brzeg ma np 5cm a składniki rozłożone są raptem na 20cm, oczywiście nie mierzę ale w niektórych pizzeriach tak to wygląda.

          Do wydawania mojej subiektywnej oceny pod uwagę biorę praktycznie wszystko z naciskiem na to aby składników było dużo, dobrej jakości i po same brzegi, gdybym chciał jeść samo ciasto to bym sobie je zrobił i nie płacił ~25zł. Ważne są także sosy za ich małą ilość zawsze będzie -1 punkt, nawet jeśli reszta będzie idealna ;)

          PanTikTak
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

        Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

        Odpuść z tym "- spalona" We włoskich pizzeriach 90% jest takich na brzegach (w miejscach wybrzuszenia - po prostu w momencie spulchniania w najcieńszych miejscach się kopci) i jest to jak najbardziej na plus, bo gdyby tego nie było to w grubszych miejscach byłaby niedopieczona. Ot, obróbka termiczna materiału :)

        Gość_www
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

          Nie jesteśmy we Włoszech tylko w Polsce. Poza tym nigdy nie jadłeś włoskiej pizzy, będąc na wakacjach we Włoszech często chodziliśmy na pizzę i nigdy nie spotkałem się z tym żeby była spalona, nawet w najmniejszym stopniu. Dlaczego w Primo ciasto zawsze jest idealne i nigdzie nie przypieczone a zaraz nie jest niedopieczone? Ze spaloną pizzą spotkałem się tylko w apropos, nawet w dagrasso było lepiej. Według mnie wina pieca, po prostu.

          PanTikTak
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

            Wyobraź to sobie (jeśli potrafisz), że byłem tam kilka lat i odwiedziłem wiele pizzerii. Nie mówię o spalonym cieście tylko tych... pęcherzykach. To ona zawsze były zjarane. Włoch gdyby miał zjeść naszego ziemniaka z ogniska też mówiłby "szpalone ziemniak". Spróbuj mu zaserwować inaczej.

            Gość_www
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 40

            Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

            Zadzwoń do nich i powiedz, że partolą robotę :)

            http://www.foodspotting.com/reviews/822730

            Przejrzyj też inne pizze "spalane" na całym świecie.

            Amatorzy :)

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

              Spoko już pisałem, pizza była gorzka i nie mam zamiaru takiego czegoś jeść nie za to płacę 30zł, bo po prostu są lepsze i nie wmówisz mi, że to smakuje dobrze, zamówię kiedyś jeszcze raz, jeśli znowu będzie węgiel to już nigdy więcej.

              PanTikTak
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

                Polskiej pizzy Ci nie zrobią więc raczej nie masz po co iść. B. dobry jest mielony na Słonku.

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

                  http://www.foodspotting.com/reviews/816225 i TO jest właśnie typowa włoska pizza, na Rimini prawie każda właśnie tak wyglądała, polska jest nieporównywalnie lepsza, pod każdym względem.

                  PanTikTak
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

      Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

      Boszzzz..... Tak to jest jak się słucha recenzentów.... Pomimo dystansu do tych recenzji autora (chociażby przez niską ocenę a'propos, skąd pizza jest jedną z najlepszych w mieście obok Nic Nowego i Primo) skusiłem się na pizzę z Piasta i zastanawiam się, gdzie autor "recenzji" ma kubki smakowe?????!!!!! Przecież to ciasto nie nadaje się do zjedzenia - pierwszy raz w życiu spotkałem się z zakalcem w pizzy... Przy tej pizzy to Mobilna to rarytas :D

      Ale znalazłem i pozytywy drogi recenzencie - po tym wszystkim tak odechciało mi się pizzy na najbliższy czas, że i kalorii mniej pochłonę :)

      Gość_bleee
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

        No widzisz, dla ciebie a'propos to jedna z najlepszych a dla mnie dno, chyba, że chcesz mi wmówić, że spalony na węgiel placek to jest jednak esencja prawdziwej pizzy, sorry ale wolę już "zakalca" z piasta niż węgiel z a'propos. Jeśli ty byś recenzował i wystawił a'propos wysoką ocenę to tak samo bym się chciał dowiedzieć gdzie są twoje kubki smakowe? Dla mnie ta pizza jest mocno przeciętna, a jadłem już pełno rodzajów pizzy w wielu miastach. Poza tym wyraźnie napisałem, że ci, że ciasto było mokre, kłania się czytanie ze zrozumieniem :).

        W Piaście były zdecydowanie najlepsze składniki, było ich najwięcej, ogromna ilość sera, pizza była po prostu najlepsza i nie było to tylko moje zdanie, bo nie jadłem jej sam.

        PanTikTak
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

          Po prostu nie lubisz włoskiej pizzy tylko polską pizzę, bo masz "odwrotne" myślenie.

          "bo nie jadłem jej sam." - tez jadam z psem.

          Gość_Goebbels
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

            Pisałem wyraźnie, że jadłem włoską pizzę, i NIGDY nie była zwęglona, po prostu. Z resztą pisałem już, że to moja subiektywna ocena i koniec. To, że lubisz jeść węgiel z dodatkiem sera i pieczarek to twój problem, nie mój.

            PanTikTak
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

              *** ten PanTikTak chyba udaje kretyna ? ***

              co za marne wypociny grafomana, skąd sie biorą tacy ludzie....

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

                Oj, któraś pizzeria chyba się poczuła urażona ;) Bardzo ciekawy wątek, czekam na kolejne recenzje, człowiek nie wyda chociaż paru dych w ciemno.

                Gość_xyz
                Zgłoś
                Odpowiedz
5 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę