Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pizze z ostrowieckich pizzerii

Ilość postów: 137 | Odsłon: 14874 | Najnowszy post
  • Pizze z ostrowieckich pizzerii

    Witam, założę temat, w którym co jakiś czas będę wrzucał krótkie recenzje pizzy z jednej z ostrowieckich pizzerii wraz ze zdjęciem.

    PanTikTak
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

      Pizza Na Maxa:

      http://i.imgur.com/Ir4Xa.jpg

      mała ilość dodatków, najwięcej upchanej cebuli pod znikomą ilością sera, szynki raczej mało, w dodatku jest ona bardzo słabej jakości, smakowała jak jakaś mielonka. Do pizzy standardowo sos pomidorowy i czosnkowy, czosnkowy niezły, pomidorowy średnio nadaje się do jedzenia, w dodatku sosu dają tyle, że ledwo starcza na posmarowanie 2 kawałków. Za dużo ciasta na brzegu, przez co pizza wydaje się większa niż jest normalnie, w końcu najtańszy surowiec. Cena 25zł więc w normie

      minusy

      - mało dodatków

      - niedobra "szynka"

      - bardzo mało sosu średniej jakości

      - po prostu niesmaczna

      Plusy

      - brak

      ogólnie 2/10, więcej nie zamówię

      ==========================================

      Da Grasso

      http://i.imgur.com/ZBEbf.jpg

      Chyba najgorsza pizzeria w Ostrowcu, ciasto nienadające się do jedzenia, jakieś gumowate a jednocześnie przypalone z góry i z dołu, sera nie ma prawie w ogóle, ilość dodatków śmieszna, sosu więcej niż w pizzy na maxa i lepsze, cena pizzy 29zł

      minusy

      - tragiczne ciasto

      - mało dodatków

      - cena

      - niedobra

      Plusy

      - brak

      ogólnie 1/10, nigdy więcej nie zamówię

      ==========================================

      Primo

      http://i.imgur.com/39F5o.jpg

      Całkiem dobra pizza. Dużo dodatków (więcej salami jest jeszcze pod średnią ilością sera) i wydaje mi się, że są one bardzo dobrej jakości. Ciasto dobre, ani za grube ani za cienkie, nigdy nie przypalone. Na wierzchu posypane oregano. Sosy - czosnkowy bardzo dobry, pomidorowy tylko dobry. Sosów jest bardzo mało, przez co raczej już tej pizzy nie zamówię, swoją drogą pytanie do właścicieli, czy opłaca się oszczędzać te 20 groszy na sosie i przez to stracić klientów? Raz wziąłem z podwójnym serem, było go dokładnie tyle samo jak w pizzach, w których nie brałem. Cena pizzy razem z sosami 25zł, bez 22zł.

      minusy

      - bardzo mało sosów

      - oregano na wierzchu (mi np smakuje ale niektórym znajomym nie bardzo)

      - biorąc podwójny ser dostałem tyle samo sera co bez podwójnego

      plusy

      - dużo dodatków dobrej jakości

      - cena pizzy bez sosów

      - smaczna, śmiało można polecić

      ogólnie 6/10, zamówię jeszcze kiedyś, jeśli ciągle będzie tak mało sosów, to będzie to ostatni raz :)

      ==========================================

      Piast

      http://i.imgur.com/hlDOh.jpg

      Pizza może nie wygląda najlepiej ale jest zdecydowanie najlepsza z tych 4. BARDZO dużo sera, pizza jest wręcz ciężka. Dodatków jest dużo, wszystko pod serem i po same brzegi. Sosy - bardzo dużo sosów, czosnkowy dobry ale pomidorowy to chyba zwykły keczup. Cena pizzy 27zł

      minusy

      - pizza była trochę mokra od spodu

      - spora cena (ale wg mnie warto)

      - liczą sobie za dojzd

      plusy

      - bardzo dużo sera

      - dużo dodatków

      - dużo sosów

      - smaczna

      - gratis puszka pepsi :)

      - gratis jakaś surówka

      ogólnie 8/10

      Od razu mówię, że nie krytykuję tutaj pracy pizzerów, bo tylko wykonują polecenia właścicieli lokali.

      PanTikTak
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

        dodaj margheritte jeszcze bo tam jest też dobra a widzę że mamy podobne podniebienie :P

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

        Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

        a mozesz dodac nazwy tych pizz np z piasta jaka to pizza

        olgaa88
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

          czekam na kolejne recenzje, roma, apropos:)

          PaniMilion
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

            Ciężko będzie zachować obiektywizm przy recenzji pizzy z romy, bo za bardzo kojarzy się z młodością ;)

            PanTikTak
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

          Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

          Faktycznie powinienem był dawać jeszcze nazwy.

          Pizza na maxa - Amore

          Da Grasso - Califfo

          Primo - Salame

          Piast - Palermo

          PanTikTak
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

            A jadł ktoś pizze w Tawernie Koniec Świata?? Zanjomi byli i mówią że najlepsza jaką do tej pory jedli. Był ktoś jeszcze ?

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

        Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

        pizza mokra od spodu, no padne tutaj zaraz ze śmiechu.

        Gość_xyz
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

          No tak, prawdopodobnie włożyli zbyt ciepłą pizzę do pudełka i wszystko przez parę, możliwe też, że to wina pudełka.

          PanTikTak
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

        Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

        Jak tobie smakuje pizza z Piast to albo tam pracujesz albo pomyliły się tobie nazwy, z da grasso jest lepsza od maxa, wcześniej Pizza na Maxa była dobra a teraz zepsuła się tak samo jak obsługa.

        pono
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 47

        Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

        Odnosząc się do opisu Primo pizza:

        Dziękujemy za wystawienie oceny i napisanie recenzji naszej pizzy. Jednak zaprezentowana ocena - dostateczna z plusem (6/10) nas nie satysfakcjonuje. Dlatego chcielibyśmy sprostować kilka zauważonych nieścisłości oraz odnieść się do Pańskich uwag.

        W pierwszej kolejności cena prezentowanej pizzy 04. Salame w rozmiarze MAX to 21 zł a nie 22 zł. Z 2 sosami +3 zł. Cena zawiera dostawę w Ostrowcu i części Szewnej. Jeżeli zapłacił Pan więcej proszę o kontakt. E-mail poniżej.

        Po drugie sosy. Proszę uwierzyć, że na sosach nie oszczędzamy. Cena ich produkcji jest bardzo zbliżona do ceny sprzedaży. Ich ilość jest stała i kontrolowana w procesie produkcji. Nie sztuką jest dolanie wody lub taniego jogurtu, żeby wyprodukować większą ilość. Jednak my z uwagi na ich smak oraz gęstość nie będziemy tak robić. Dodatkowo chcemy zaznaczyć, że przy zamówieniu w lokalu klient otrzymuje dolewkę sosów wg własnych potrzeb.

        W naszej ofercie nie posiadamy podwójnego sera. Jest extra ser. Różnica jest zasadnicza i z ust moich pracowników nigdy nie pada sformułowanie "podwójny ser". Jeżeli zamówił Pan pizzę z extra serem i nie otrzymał go proszę o kontakt na poniższy e-mail.

        Oregano jest składnikiem standardowym w każdej naszej pizzy i nadaje jej specyficznego charakteru. Są jednak klienci, tak jak Pana znajomi, którym nie smakuje. Wystarczy, podać taką informacje przy zamawianiu a wykonana pizza nie będzie zawierała tego składnika.

        Mam nadzieję, że odpowiedź Pana satysfakcjonuje.

        Z poważaniem, właściciel Primo pizza

        biuro@primopizza.pl

        primopizza
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

          Primo pizza jest pycha, tylko troszkę za cienko skrojone te składniki, no i sosy mogłyby być za darmo;)

          Gość_zocha
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 50

          Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

          Problem z sosami jest taki, że raz jest ich ćwierć pojemnika a raz nieco więcej (odniosłem wrażenie, że tendencja jest spadkowa), uśredniając jednak wychodzi na to, że jest go mniej niż połowa pojemnika, w piaście i regasie (3 sosy) pojemniki - takiej samej wielkości są całe wypełnione sosami, nie wiem dlaczego im się opłaca a primo nie (to z czego robicie sos i tak pozostanie tajemnicą zakładową więc nie ma nawet szansy na potwierdzenie słów o świetnej jakości składnikach, dlatego te zapewnienia są dla mnie nic nie warte. Dodatkowo biorąc pod uwagę to, że ktoś w lokalu może dolewać sosu do woli może warto by pomyśleć o tym, żeby pojemniki były wypełnione przynajmniej w większej połowie. W końcu dojazd jest wliczany w cenę pizzy a za sosy płaci się osobno, kompletnie nie rozumiem toku rozumowania, no chyba, że koszt transportu sosów jest tak drogi i liczony oddzielnie (w cenie sosu), wtedy proszę przyjeżdżać dwa razy, raz z pizzą a drugi raz z sosami. Druga możliwość taka, że ilość sosu w pojemnikach jest w jakiś sposób zależna od kursu dolara, za każdym razem sosu jest mniej i mniej, więc ciężko zgadnąć. Może wprowadzić do oferty np sos za 2zł, którego zawsze będzie tyle samo i dostatecznie dużo?

          co do ceny pizzy Salame - faktycznie mój błąd, proszę jakiegoś admina w miarę możliwości o poprawienie błędu.

          co do "extra sera", być może pani zaproponowała extra ser, należy przy tym zauważyć, że zapożyczone z angielskiego słowo extra znaczy nic innego jak ...dodatkowy, swoją drogą strasznie niemiła praktyka aby kazać pracownikom pytać klientów o to czy życzą sobie "extra ser", większość zamawiających będzie się na to zgadzało, dlaczego nie proponujecie np dodatkowej szynki, albo dodatkowych pieczarek, dziwne, extra pieczarki nie kojarzą się już tak dobrze jak extra ser - po prostu nie możecie tutaj grać znaczeniem słów. W każdym razie przydałoby się wyjaśnić co to jest ten "extra ser" jeżeli macie go w sprzedaży i proponujecie klientom, zdecydowana większość zrozumie to jako ser x2 niż ser, który jest taki dobry, że nazwaliście go extra. Nie ma to już znaczenia, poczułem się wtedy oszukany. Teraz z już doświadczenia wiem, że nie warto bawić się w dodatkowe składniki a już najbardziej w to, co proponują nam pracownicy i to nie tylko pizzerii.

          Co do oregano, może nie potrzebnie o tym nawet napisałem, bo kwestia indywidualna, ja bardzo lubię, a z kolei jeden znajomy kompletnie nie.

          Trzeba wziąć pod uwagę to, że była to ocena w największej mierze pizzy "Salame" oraz negatywnych doświadczeń przy zamawianiu - pytanie się o "extra (cokolwiek to według Primo znaczy) ser" a potem okazuje się, że dopłaciłem 3zł za to, żeby jeść to samo strasznie mnie zdegustowało. Bardzo dużą rolę odgrywają też sosy, jeżeli sosu jest mało (albo dostaje się go coraz mniej z zamówienia na zamówienie) to nie ma szans na to aby pizza dostała maksymalną ocenę, po prostu.

          W następnej recenzji - Capriciossa, chyba, że ktoś mi znowu zaproponuje jakiś dziwaczny składnik, wtedy rzucam słuchawką.

          Każdy popełnia błędy, nie jesteście wyjątkiem i należy się do tego przyznać.

          PanTikTak
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pizze z ostrowieckich pizzerii

            Stary, ale Ty masz zaj...ste problemy. Nie chciałoby mi się tak rozpisywać na temat sosów do pizzy i sera (no ale co kto lubi). Najdrastyczniejszy był moment: "wtedy rzucam słuchawką." Ciary na plecach...

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
5 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę