Czy przyjęła by się w ostrowcu pizza z pieca opalanego drewnem ale tylko na dowóz, bez sali konsumpcyjnej?
w nic nowego
Proszę o czytanie ze zrozumieniem, pytałem pizzę tylko na dowóz bez sali konsumpcyjnej.
Co za różnica czy mają salę konsumpcyjną (w ogóle co to za określenie)?
określenie jak najbardziej profesjonalne w branży gastronomicznej
Pracuje w Krakowie jako pizzerman i chciałbym w ostrowcu otworzyć coś takiego. Róznica polega na tym, że lokal z salą konsumpcyjna do wynajecia w Ostrowcu to jakies 3 do 4 tysięcy zł. za wynajem na miesiąc + arannżacja sali (remont, wystrój itp) to okolo 50 000 aby to było na jakimś poziomie. Mam w osrowcu własne pomieszczenie gdzie móglbym postawic piec bez sali konsumpcyjnej. Brak tych stałych kosztów pozwoliłoby mi obniżyć średnią cene pizzy (25zł w naszym mieście) do około 20. Niby niewielka różnica.
Jak dla mnie pomysł w porządku, myślę że ma to sens. Jestem pewna, że gdyby można było zamawiać pizzę później niż w innych pizzeriach, przykładowo do 1 w nocy w weekendy podniosłoby to pozycję konkurencyjną firmy. Brawo za pomysł, oby wszystko się powiodło. Mogę być pierwszą klientką !
Smialo ;), chetnie zamowie jesli to otworzysz. Brakuje takiej dobrej pizzy na wynos w rozsadnej cenie. Jak bedzie dobra pizza to sie obroni czy bedzie to lokal tylko na wynos czy rowniez na miejscu... bo mimo wielosci tego typu lokalow w Ostrowcu to o smaczna pizze ciezko :|
@Gość z 20:27
Margharitta, Piast, Roma(!) i pizzeria z rynku uważam, że mają dobrą pizze
A do pizzermana z krakowa. Życzę powodzenia, nie głupi pomysł
nie jestem pewny, czy opalanie drewnem bardzo zmieni smak pizzy natomiast marze o takiej pizzerrii, ktora dostarczy pizze tak goraca i swieza jak dostaje sie w lokalu
Uważam że ciężko będzie się wbić na rynek ostrowiecki ponieważ tu prawie każdy lokal serwuje pizzę. Ludzie mają już swoje ulubione pizze i pizzerie i nie każdy z nich będzie chciał "eksperymentować". Mimo wszystko powodzenia. Pizza z pieca na drewno ma to coś w sobie
Jeśli pizza obroni się smakiem,jeśli będzie można zamawiać później niż np do 22 w weekendy,jeśli dowóz będzie w miarę szybki (a nie jak u niektórych półtorej godziny) i pizza będzie dostarczana do domu gorąca (ew ciepła ale nie zimna i niedobra jak gumiak) to myślę,że warto spróbować i ma to sens.Oczywiście licz się z tym,że na początku na tym forum będziesz zbierał same niepochlebne opinie,bo to forum już niestety takie jest.Pamiętam,jaka nagonka była na pizze mobilną z galerii,że syf,że drogo,że tragedia,a jednak smak się obronił,pizzeria funkcjonuje,ludzi sporo,najważniejsze to przyjmować wszystko na klatę,olać i robić swoje!Powodzenia!Ja na pewno będę jedną z pierwszych klientek,jeśli wszystko będzie ok to na pewno stalą klientką :)
Teraz modniejsze są piece opalane drewnem i wbrew pozorom ludzie zwracają na to uwagę. Pizza z takiego pieca jest o wiele smaczniejsza :) Tutaj macie wybór ciekawych opcji :