A ja posypuję serem po upieczeniu i zamykam jeszcze na chwilę w piekarniku
Pizze trzeba piec w jak najwyższej temperaturze, Wydaje mi się że zależy też od przepisu jaki mamy na ciasto, ja np piekę w temp 180 stopni, ale pizza na papierze do pieczenia i takiej kratce i pizza na samym dole włączone obie grzałki górna i dolna, jak widzę że ciasto sie rumieni od spodu to wtedy przestawiam pizze trochę na górę i jest idealnie na 250 stopniach nie wychodziła mi tak dobrze i oczywiście bez termoobiegu.
Najlepsza jest z pieca opalanego drewnem! Smak niezastąpiony! Mniami :-)
pizze piecze się w domu w temp. max piekarnika. Niższe temperatury robią gumowe pizze. Mowie tu o ciescie swierzym a nie jakies gotowe spody. W pizzerii pizza piecze sie w temp ok 400 st. przez jakies 5, 6 min.
273 stopnie kelwina i jest wprost idealna, polecam, wlasnie sie zajadam ;)
tak potwierdzam tylko teraz trzeba miec taki piec z taka temp.
to może od razu w piecu martenowskim? 200-230 stopni wstarczy
A ja z innej beczki zapytam. Kto zna dobry przepis na ciasto? Takie jak to można obracać w powietrzu( ciekawa sztuczka i nie każdemu wychodzi). Kto chciałby sie podzielić takim przepisem ? Znam dwa ale to nie to samo co np w pizzerni.