http://www.finanse.mf.gov.pl/web/wp/pp/e-deklaracje/do-pobrania/-/asset_publisher/rG2P/content/aplikacja-e-deklaracje-desktop-umozliwiajaca-osobom-fizycznym-zlozenie-formularzy-elektronicznych-bez-kwalifikowanego-podpisu-elektronicznego //sciagnij aplikacje i samemu rozlicz, duzej filozofii nie ma, w komorkach masz informacje co wpisywac z pitu od pracodawcy.
są darmowe programy...wystarczy przepisać dane np.z pit 11 , programy dobrze opisane, żadna filozofia po tygodniu pieniadze byly juz na koncie
Tylko te programy automatycznie dodaja Ci przekazanie 1% podatku, tak dla scislosci. Ja uzywam programu a potem przepisuje na czysty formularz.
a co to za różnica,i tak ta suma 1% czy ją przekażesz czy nie jest w twoim podatku,nie jest to dodatkowa kwota z twoich pieniędzy a pieniędzy pobranych prze skarbówkę
Jest roznica bo jak takich jak ja uzbiera sie 100tys to niezla sumka wyjdzie. Skoro napisane ze program darmowy to darmowy ma bycba nie na sile dorzucaja cos do zaplacenia nie informujac o tym przed rozpoczeciem rozliczenia.
Ja rozliczałam pit w darmowym programie i była opcja 1% ,wiec popatrz dobrze.
Zawsze rozliczam pit przez stronę rządową. Tam wpisuje się 1% dla kogo się chce. Gdy rozliczacie sie przez strony fundacji, to oczywistym jest, że opłaty za to nie ma, ale w zamian oddaje sie 1% na Ich fundacje.
W e-deklaracjach nic nie dodaje się automatycznie. Możesz przekazać 1 % na kogo chcesz lub nie przekazywać go w ogóle.