Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pierwsza wizyta u ginekologa

Ilość postów: 6 | Odsłon: 1540 | Najnowszy post
  • Pierwsza wizyta u ginekologa

Musze iść na badania do ginekologa pierwszy raz i nie wiem do kogo iść. Nie ukrywam że wolałabym panią doktor :) Jak wogóle wygląda taka wizyta ?? ( mój problem dotyczy bardzo nieregularnych miesiączek )

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Pierwsza wizyta u ginekologa

Dr Frydecka, Dr Popielska...może? Zapewniam Cię nic strasznego. Na pewno nie boli:) Przeprowadzi najpierw doktor z Tobą rozmowę co się dzieje, potem wykona badanie. Ale siostrze usg dopochwowe dopiero wykazało przyczynę nieregularnych miesiączek, a właściwie ich braku.....zespół policystycznych jajników.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Pierwsza wizyta u ginekologa

Nie polecę żadnej Pani doktor, bo moim lekarzem jest mężczyzna. Odradzam Panią Barańską na pierwszą wizytę , ja przeżyłam traumę, bo to u niej pierwszy raz byłam. Drugą wizytę w życiu miałam u P.Karolika i dopiero wtedy uwierzyłam, że ginekolog to nie potwór.

Pytasz jak wygląda pierwsza wizyta. Moja nie była taka jak powinna, datego dobrze, że szukasz odpowiedniej osoby :) przed badaniem (jeśli w ogóle do niego dojdzie, a u Ciebie pewnie tak będzie, bo masz nieregularne miesiączki) lekarz pyta o termin ostatniej miesiączki a to warto zapisać (bo w stresie pierwszowizytowym zapmina się i o tym), czy występują jakieś problemy (np nieregularne miesiączki).

Dla większej swobody załóż spódnicę albo sukienkę, bo szybciej zakryjesz miejsca intymne po badaniu (mniejsze skrępowanie) Lekarz zapyta, czy współżyłaś, po to, by określić w jaki sposób Cię badać (dziewice bada się poprzez oodbyt)

Co jeszcze? Myślę, że dobry lekarz, to taki, u którego wizyta przebiega w sposób, który pozwala Ci w miarę swpbpdnie pytać o rzeczy, które Cię interesują.

Dobrze, że szukasz odpowieniej osoby :) Dziewczyny na pewno polecą Ci tutaj odpowiednią ginekolog.

Badanie nie boli. USG jeśli będzie konieczne tez nie musisz się bać - to nic strasznego, cytologia również. Ogólnie więcej strachu i krępacji, niż to warte :)

Powodzenia

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Polecam dr Martynowską. Super kobitka, idealna na pierwszą wizytę dla dziewczyny u ginekologa lub dr Gawrona też wyluzowany facet i dobry specjalista.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Ja polecam Panią Szczepaniak, ma ogromne doświadczenie i super sprzęt, p.s. nie rozumiem jak można iść do faceta, facet pozostanie zawsze facetem, i nie zmienia to faktu czy to jest lekarz czy nie

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Daj spokój, rozumie Cie w 100% to jest ohyda, musisz świecić intymnymi miejscami, jestes dodykana, czujesz się jak towar, bleeeeeeee. Poczytaj w necie i omijaj ginekologów

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony
Dodaj firmę