Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
              • Odp.: Pierwsza ciąża w wieku 35 lat - nie za późno?

do 22:48

za to mam zdrowe dzieci a ty będziesz sie modlić żeby nie było uchybione bo na starość pierwsze dziecko robić, żal i pomsta do nieba

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Odp.: Pierwsza ciąża w wieku 35 lat - nie za późno?

Mama nie koniecznie powinna być młoda - mama powinna być kochająca odpowiedzialna, i powinna zapewnić byt i przyszłość swoim dzieciom, a co niekoniecznie idzie w parze z młodym wiekiem. Wiek 20 - 25 lat to czas na studia i doskonalenie swoich umiejętności. Nie koniecznie tak musi być w każdym przypadku, ale jeśli ktoś obiera taką drogę, to świadomie a nie z przypadku tak jak to bywa za zwyczaj z ciążą w trakcie nauki czy studiów. Wiek 35 lat to wcale nie jest późno. Znam osobiście wiele kobiet, które w tym wieku zdecydowały się na pierwsze dziecko i są szczęśliwymi, odpowiedzialnymi i cierpliwymi mamami.

A argumenty, że babcia przyszła po ciebie są mocno przesadzone, wystarczy o siebie dbać, uprawiać sport i cały czas rozwijać swoją osobowość.

Dzisiejsze niektóre 20-latki przepalone solarium z mocną tapetą już wyglądają podstarzale, a dojrzałe kobiety wiedzą jak zadbać o siebie.

Gość_gość T.
              Zgłoś
              Odpowiedz

100% racja gościu T.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Jesteś ofiarą współczesnego systemu gościu 10:27 ze swoim myśleniem. Natury jednak nie da się oszukać. Najlepszym czasem na urodzenie pierwszego dziecka z biologicznego punktu widzenia jest wiek 20 do 25 lat. Oczywiście można później ale wtedy jest już większe ryzyko. Po trzydziestym piątym roku życia należy już robić badania prenatalne. Jeśli ktoś pisze, że wiek 35 lat to nie jest późno to znaczy że nie ma pojęcia o tym temacie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Gościu T. Tekst to trzeba czytać ze zrozumieniem i kodować co się czyta o babci napisałem z lekką ironią (przepraszam autorkę tego posta) ale chódziło mi oto żeby nie zwlekać z decyzją bo zegar tyka ten biologiczny też. Ot cała filozofia.

Gość_Jak nie teraz to kie
                Zgłoś
                Odpowiedz

Gościu_Jak nie teraz to kie. Odpowiedź była kierowana nie do Twojego wpisu, a do "gościa z 17:29" - "trzeba czytać ze zrozumieniem". Poza tym nie ma w moim wpisie sugestii o odwlekaniu decyzji na później, a jedynie wsparcie autorki w tym, że wiek 35 lat nie dyskwalifikuje jej jako przyszłej matki, bo czasu już nie cofnie.

Gość_gość T.
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

To ryzyko dziś to jest niezależne od wieku. Niestety ale wszystko jest niezdrowe, jedzenie trute, powietrze syfne i dziś w ogóle nie decydowałabym się na dzieci. Szkoda ich na ten paskudny świat sprowadzać. Moja koleżanka ma córeczkę z zespołem Downa a urodziła ja mając 20lat, więc różnie to jest. Dzieci chorych coraz więcej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Urodziłam dziecko mając 35 lat. Tak mi się w życiu ułożyło. Ciążę zniosłam nie najlepiej, ale wszystko dobrze poszło i mam zdrową córeczkę, która dobrze się rozwija i nie choruje:-) a to bardzo ważne. Koleżanka, moja rówieśniczka ma starsze dziecko od mojego, które ma zespół Downa. Nie ma reguły.

A jeśli chodzi o wyśmiewanie się rówieśników, że babcia przyprowadza do przedszkola... No cóż, teraz późne macierzyństwo nie jest taką rzadkością. Moje dziecko na pewno nie będzie jakimś wyjątkiem. Po za tym, nie mam zamiaru wyglądać jak własna babcia;-) super figury nie mam, ale dbam o siebie i nie czuję się stara.

Autorko wątku, jeśli chcesz mieć dziecko, to nie zwlekaj. Zmieni się całe Twoje życie, ale warto :-)

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 23 lat drugie 28 lat bardzo dobrze sie dogaduje z dziećm a syn starszy z każdym problemem idzie do mnie pogadać nie jest nigdy za póżno życze powodzenia inni mają problem że nie mogą mieć a ty ? nie zastanawiaj się długo

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

a po ile maja aktorki lat po 40 lat i dopiero sie decyduja na pierwsze dziecko

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Z tymi aktorkami to akurat nie jest dobry przykład. Jak dla mnie trzydzieści pięć lat to zdecydowanie za późno na pierwsze dziecko. Czasami jednak tak się zdarza.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

oczywiście, że późno.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"