wg mnie za późno. moja teściowa miała 37lat jak urodziła mojego męża i dziś nie jest ani fajną teściową ani babcią. Ma prawie 80lat i to zupełnie inny świat niż moi rodzice, którzy z dziećmi na rolki wyjdą. Ja urodziłam w wieku 28 i 31 i też żałuję, że tak późno.
nie za późno, ale nie czekaj z tym zbyt długo, bo to może być ostatni moment
Kazdego indywidualna sprawa!Masz ochote prosze Bardzo....
Biologii nie oszukasz. Pierwsze dziecko powinno się urodzić maksymalnie do trzydziestki.
Trochę późno, ale różnie się ludziom w życiu układa i nie każda ma możliwość wcześniej. Z drugiej strony, lepiej późno niż wcale:)
Ponoć najlepiej w 28lat ale 35lat też nieźle :)
licz się z tym że to troche późno i ryzyko powikłań dużo dużo wyższe niż u młodszej
Ja mam znajomą co wyszła za mąż jak miała ok.38 lat dwa lata później ona w ciąży. Też każdy pukal się w głowę. Urodziła zdrowego syna dodam ze to było jej pierwsze dziecko. Moja kuzynka będzie mieć 5 dziecko i jest po 40 . Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe.
tylko że jeśli masz 2,3,4,5 dziecko w tym wieku to ok, najgorzej jest z pierwszym w tym wieku, poczytaj książek medycznych a sie dowiesz
Najlepszy na ciążę i wychowywanie dzieci jest wiek około 23-25 lat. Młoda mama lepiej da sobie radę z dzieckiem , lepiej zniesie niespanie po nocach. Według mnie to najlepszy wiek do rodzenia. Sama urodziłam w wieku 21 lat i myslę ze to był bardzo dobry czas. Nastepne dziecko w wieku 24 i teraz ja mam 46 a dzieci juz dorosłe :) Ale kazdy sam podejmuje decyzje.Ja nigdy nie odwazyłabym sie zajsc w ciaze w wieku 35 czy 40 lat. Nie w tych czasach. Za duze ryzyko. A nawet pomijając ryzyko, uwazam ze mama powinna byc młoda. Potem dzieci sie smieją ze babcia do przedszkola przyprowadza. A to mama była. Nie jest to fajne dla dziecka. Kiedys nie było , ze najpierw mieszkanie, dorobic sie ,mieć kasę. Kiedys zakładało się rodzinę i wszystko przychodziło powoli.Ale było szczesliwie wesolo.A teraz? Czekanie z rodzeniem dzieci do 40 ki, potem jakby nie było, 40ka nie ma juz tyle sił co 20tka, nerwy,-mówcie co chcecie- lepiej miec dzieci jak sie jest młodym.
Mnostwo kobiet rodzi w tym wieku dzieci, nie ma sie co zastanawiac tylko starac sie o dzidziusia :) Powodzenia! ;) W zyciu roznie sie uklada - w wieku 21 -25 lat ludzie zazwyczaj studiuja...
a na studiach to co sie robi w akademikach ? Śpi?
Ta poczekaj z 10 lat to wywiadówka dobrze po czterdziestce a w przedszkolu rówieśnicy spytają gdzie mama bo babcia przyszła po ciebie no chyba że Joan Collins z dynastii.
Bardzo dobry czas na dziecko. Młodość się wyszalała, dzieciak nie będzie przeszkadzał,życie ułożone, jest więcej cierpliwości i odpowiedzialny partner u boku.A to, czy dziecko urodzi się zdrowe czy chore wcale nie zalezy od wieku tylko od warunków genetycznych rodziców, Działaj! Powodzenia :)
20:05 cierpliwości akurat zdecydowanie mniej niż ma się majac 20lat. Ja urodziłam mając 24 i 33lata i to z pierwszym dzieckiem miałam mega cierpliwość, miałam siłę nie spać 3noce pod rząd, bo często chorowało, szpital itd. Z młodszą już było trudniej, ciąża cięższa i bez porównania w ogóle.
Może świadomie to byś nie chciała ale jak byś wpadła wieku 35 lat to co usunelabys musiałabym urodzić. Można planować różne rzeczy A wychodzi jeszcze inaczej
koleżanki studiowały, chodziły na imprezy a ty prałaś tetrowe pieluchy.