czy zna ktoś przepis na pierogi z mrożonych opieniek i kapusty kiszonej? dostałam mrożone opieńki (zamrożone po obgotowaniu) i nie bardzo wiem jak się teraz za nie zabrać bo zawsze robiłam pierogi z grzybów suszonych. Pomocy!
Rozmrazasz zagotowujesz odcedzasz stygna, kapusta kwasz. 1/2 wagi grzybow gotujesz do miekkosci odcedzasz , mieszasz doprawiajac sol, piper, magi krecisz przez machine i robisz pierogi. Smacznego
Zapomnialam , cebulke dr. kostka szklisz i dodajesz do tego farszu.
jeśli te opieńki są już obgotowane to nie trzeba już gotować, trzeba usmażyć cebulkę na rumiano, wrzycić do tego grzybki i podsmażyć, jest wtedy lepszy aeomat. A potem tak jak pisze gość wyżej, smacznego :)
też robiłam farsz z opieniek, zebranych we wrześniu i kapusty kisz. Kapustę, opieńki plus garśc podgrzybków suszonych wrzuciłam do gara, osoliłam i gotowałam 2 godziny. Odcedziłam, zmieliłam przez maszynkę, zasmażyłam z zarumienioną cebulką, doprawiłam do smaku.
Dzięki za odpowiedzi - farsz wyszedł, zobaczymy czy nikt po Wigilii się nie rozchoruje :)