evaraj chleb i byl bardzo dobry ale za czasow starego skalskiego jak to sie robilo naturalnie to ludzie czekali kolejkami a nie teraz na mase do biedronek i wogole z torebki..a co do tortow to raz kupilam i wiecej niekupie takich sztucznych z piekarni czy cukierni wole zlecic znajomym bo sama nieumiem pzdr
ciasta moze i maja dobre z tego co piszecie nie wiem nie jadlam ale chleb to sie nienadaje
wszystkie ciasta są z prochu jeśli ktoś lubi to smacznego...
Kupiłam tam ciasto nie nadawało sie do zjedzenia.
Najlepsze moim zdaniem to w Delicji ale na Sienkiewicza jej nie ma.
Pytałam panią od Skalskiego z cukierni no ale NIE WIEDZIAŁA gdzie się przenieśli.KONKURENCJA
duża piekarnia nigdy nie dorówna smakiem chleba i innych wyrobów małej piekarni,mała piekarnia nie może sobie pozwolić na kiche bo padnie,duża ma to do siebie że wszystko idzie masowo,jakość może i dobra,ale mała piekarnia musi trzymać jakość,żadna maszyna i odgórnie ustalone receptury nijak się mają do piekarza i jego ręki.
Nie przechwalajcie tak tych ciast,zwyczajne,cukierniane,kupić 20 dag kto chce spróbować czy warto więcej i częściej tam robić zakupy.Jest wybór w mieście klient sam decyduje.
I tu masz racje gosciu z 11:51. Klient sam zdecyduje gdzie kupic. Ale mnie zastanawia czemu ludzie sa takimi niedowiarkami. Nie czytają czy nie rozumieja tego co czytają? Przeciez ktos tu napisał wyraznie ze bardzo duzo ciast jest robiona na naturalnych składnikach , podejrzewam ze jesli ktos pisze to sie orientuje , wie. Ja sam kupowałem tam nie raz ciasta i mnie osobiscie bardzo smakowały. Moze nie wszystkie ale kilka jest naprawde smacznych. I nikt nikogo nie zmusza do kupowania tam. Jesli gosc z godz.20:56 pisze , ze nie nadawało sie do zjedzenia to powinien jeszcze napisac jakie to było ciasto i dlaczego nie nadawało sie do zjedzenia. Konkrety. Ze mnie jest ogólnie łasuch wiec kupuje i jem.:)
Jeśli ktoś pisze,że na naturalnych składnikach to wcale nie oznacza,że się orientuje!!!Prawda,niestety jest inna.
Ja Ci odpowiem gdzie sie przeniesli. Pani istotnie mogła nie wiedziec bo czy wszystko musi ją interesowac?.Przeniesli sie gdzies w okolice Leclerka. Ale z tego co wiem nadal remontuja wiec pewnie nie pieką. I nie łudz sie, ze tam wszystko naturalne. Wiem , ze nie.I napisz czemu to twoim zdaniem ciasto nie nadawalo sie do zjedzenia? Stare było?Raczej nie uwierze bo wiem ze kazde ciasto ma okreslony termin , ze tak powiem lezakowania w sklepie.Po tym terminie jest zwracane do cukierni. U Skalskiego naprawde bardzo duza ilosc ciast jest naturalna. Ktos tu pisze o torcie ze sztuczny. Co było sztucznego w torcie. Poncz? Smietana? Biszkopt? Biszkopt jak biszkopt-jaja cukier maka.Poncz- woda kwasek, cukier aromat. Jesli ktos zamawia tort to powinien bardzo dokładnie okreslic jaki chce smak, czy smietana roslinna czy zwierzeca, czy moze krem maslany.I kształt i co ma na torcie byc.I czy chce owoce a jesli tak to czy wisnie , czy moze brzoskwinie. A nie przychodzi ktos zamawia tort i potem wielkie mecyje bo nie taki jak chcaił. A jaki chcial? TORT po prostu TORT. Wiec robi sie tort standardowy.To tyle z mojej strony.I wcale nie chodzi mi o to zeby zachwalac. My i tak mamy bardzo duzo pracy.Po prostu wyjasniam co i jak.
no Zenka nie broń bo doskonale wiesz jak się "pewne" rzeczy robi bo nikt święty nie jest,ale wiadomo że nie pluje się do zupy w której się pływa,no nie?
Mnie i mojej rodzinie bardzo smakują ciasta i chleb też bardzo smaczny, polecam
Gosciu z Dzis 11:28- tak jak pisałam wczesniej , to klient okresla co chce miec w torcie. Jesli chce miec poncz ze spirytusem to dostaje ze spirytusem. Nie robimy wszystkich tortów ze spirytusem, poniewaz bardzo duzo z nich jest robione dla dzieci.Ale ogólnie spirytus jest tez w niektórych kremach, np w stefance. Próbowaliscie stefanki??? Stary przepis jeszcze z PSS-u. I przyjeła sie jak rzadko które ciasto.Zastanawiam sie nad wprowadzeniem baletek-nie wiem czy pamietacie, ale to zmudne zajęcie. Stac i sklejac te malutkie ciasteczka.No zobaczymy:)Alexis masz zupełną rację- to kwestia smaku i przyzwyczajeń.Pozdrawiam
A mnie się podoba to, że @Zenka otwarcie przyznaje co się robi z naturalnych składników i co nie. Ciasta są dobre, torty są dobre, chleb też dobry i ciastka na wagę- wszystko to kwestia smaku i przyzwyczajeń. Jak komuś nie smakuje nie musi jeść- proste.
wszystko racja. jak nie pasuje to nie kupować. proste. a że polacy są zawistni, to nawet jak nie mają w tym interesu to robią tak, aby temu komu się udało noga się podwinęła.
Stefanka od Skalskiego pychotka!!!
Kupuje taki kwadrat duzy chyba jakies 8 zl.
Siadam w domu robie kawke i jem.
To samo chatka normalnie niebo w gebie:)