Zamawiałam tort u Skalskiego, pyszny, Polecam, nawet nie przepadajacy za słodkościami mąż mówił że dobry, zależy też jaki smak wybierzesz no i są fajne kształty.
A to dziwne,ciasteczka nic szczególnego,a tort taki smaczny?
u skalskiego hmm wiem cos na temat ale szczeze ladnie wyglada ale niestety tak niesmakuje, zamawialam ok 1.5 roku temu ale moze ciastkarz sie zmienil i sie poprawilo
A ciasteczka robi ktos inny ,a torty ktos inny.
Do smakosza- zawsze masówka bedzie tansza. Produkcja placków z worów to opłacalny interes. Wychodzi duzo taniej niz naturalne składniki.A wiem ,ze u Skalskiego worów jest bardzo mało. Biszkopt to jest mąka, jaja i cukier.Jedyny dodatek to proszek do pieczenia, ale w domu tez uzywamy-prawda? Dlatego zawsze biorę u nich tort.
Ale o jakich prezentach myślisz?
Brałam tam tort w zeszłym tygodniu. Jak dla mnie rewelacja.Nie był przesłodzony ,jak to z tortami bywa. Zapach swiezosci, wisnie pyszne. Super.
Zamawiając tort w jakiejkolwiek piekarni,cukierni podajesz specyfikację czyli jaki ma być np dobrze nasaczony ,niesłodki mało ozdób itd nigdy nie zdarzyło mi się aby gotowy tort odbiegał od moich wymagań Natomiast jeden pamiętam bo był super pod każdym wzgl i był z cukierni/piekarni z Lipska ale dokładnie skąd nie wiem .Ale uwierzcie na słowo -dzieło sztuki w wyglądzie a niebo w gębie ...
To może jakąś fotkę tego dzieła sztuki dodasz Pysiu, bo ja też bym chciał poczuć niebo w gębie a i oko nacieszyć
też polecam panią z gutwinu :)
A ja polecam samemu se upiec.Wyjdzie taniej i lepsze jakosciowo. A jak ktos nie umie to niech nie marudzi ze ten taki ten owaki. Od Skalskiego torty dobre smakowo.Jadłam, wiec wiem co pisze.Ile ludzi tyle gustów.Mnie smakowal. Pani z Gutwinu ma za słodkie jak dla mnie. I mało nasaczony był.Od Ani Corso nie smakował mi wcale.
Niedawno pojawiło sie bardzo duzo nowych ciast w cukierniach Skalskiego. A najciekawsze jest to ,ze te ciasta sa z dalekiego Pasłeka. Panie Skalski-jak sie panu to oplaci?Zły to ptak co własne gniazdo kala. Chciałem kupic orzechowca a tu prosze bardzo-orzechowiec schowany daleko pod ladą.To zamiast swoje eksponowac ,Pan chowa zeby nikt nie kupil?Dziwna polityka.I te nowe ciasta wcale nie sa lepsze od tych z panskiej cukierni.A co z pracownikami? Stracą pracę bo Pan woli dac zarobic komus innemu? Wstyd.Orzechowiec mi smakował bardzo.I iza. Mam nadzieje ze nadal bede sie cieszyl ich smakiem.
Patrioto nie narzekaj tak. Nie są az tak złe. Ale masz rację, orzechowiec mi tez smakuje. Skalski moze nie wie co robi,ale i tak wyjdzie na swoje.
Panie Skalski potrzebujemy sklepu na siennieńskiej blisko rynku tu nie ma żadnego sklepu