Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Permanentna inwigilacja ze strony Microsoftu - Windows 10

Ilość postów: 9 | Odsłon: 929 | Najnowszy post
  • Permanentna inwigilacja ze strony Microsoftu - Windows 10

wkurzają Cie powiadomienie o konieczności przejścia na 10-ke? W aktualizacjach już dokonanych usuń aktualizacje zapisana jako: KB3035583. Okienko więcej Ci sie nie pojawi. Informacja dla tych co chcą na 10-ke. W dziesiątce ograniczenie uprawnień przyznanych przez administratora nic nie znaczy. MS i tak zdalnie robi swoje. lekko nazywając to już nie jest program operacyjny, to jest co najmniej malware operacyjny, jeśli nie pełnoprawny trojan. Nie masz żadnej, absolutnie żadnej władzy nad własnym komputerem. Żeby nie konieczność korzystania w pracy z MS Office.a od razu przemodelował bym kompa tylko i wyłącznie na linuxa

mam WIN-7. uległem namowom Microsoftu i..przeinstalowałem na WIN-10...... tragedia. większość programów mi nie działała w tym cały Office 2007!!! w konsekwencji musiałem przeinstalować cały system z powrotem na win-7 co zajęło kilka dni!!! nawiasem mówiąc na jakimś "gruchocie" mam zainstalowany jeszcze win-XP - odpalenie tego systemu jest niemal natychmistowe i nigdy z tym systemem nie było problemów - podobnie jak w win-95

komputerswiat pl

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Permanentna inwigilacja ze strony Microsoftu - Windows 10

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Permanentna inwigilacja ze strony Microsoftu - Windows 10

Gość_lopiola
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Znajoma też skusiła się na darmową aktualizację do win10, okazało się sporo programów nie chce prawidłowo działać, po cofnięciu do win7 jakimś cudem uszkodziła się zintegrowana karta sieciowa.Przypadek? Unikam win10 jak ognia, nie chcę problemów.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

hmmm... Oczywiście, że przypadek... Powrót do poprzedniej wersji to nic innego jak przywrócenie kopii zapasowej. Z resztą wątpię, aby poważna firma w takie rzeczy się bawiła narażając się na bardzo poważne konsekwencje.

Gość_asdf
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

O proszę jaki specjalista od komputerów się wypowiedział... :D Powrót z win10 do win7 zajął mu kilka dni, a o dziwo robi się to jednym kliknięciem, a przywrócenie kopii sprzed aktualizacji 10 trwa zaledwie 10 minut... :)

No i jeszcze WYPOWIADA SIĘ NA FORUM INTERNETOWYM o szpiegowaniu przez MS. Zapewne posiada fb, telefon z androidem (a zatem i konto google), robi przelewy przez internet, ogląda filmy na yt, przegląda strony internetowe posiadające wtyczki społecznościowe i różne inne skrypty śledzące użytkowników i narzeka na "permanentną inwigilację" ze strony MS... a tym czasem sam, przez całą udostępnia wszystkie swoje dane nie tylko MS ale wielu różnym firmom i korporacjom...

Może lepiej otwórz źródło tej strony i zobacz ile jest tutaj JavaScriptów, która na dodatek nie są napisane do końca poprawnie i mogą w znacznie większym stopniu naruszać twoją prywatność, niż to na co godzisz się instalując windowsa, czyli wyrażając akceptację regulaminu...

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Zapomniałem jeszcze wspomnieć, że ze względu na budowę systemów XP i 10, niemożliwe jest aby XP ładował się szybciej niż 10...

Gość_asdf
        Zgłoś
        Odpowiedz

trwaj przy tym zdaniu ... :)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

http://www.laptopmag.com/images/wp/purch-api/incontent/2015/07/wake-times.png

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę