Gdzie załatwię pełnomocnictwo dla drugiej osoby po godzinie 15 oraz ile to kosztuje i jakie dokumenty potrzeba
odpowie ktoś ? zależy mi pilnie a nie jestem z Ostrowca i nie wiem gdzie sie udac :(
http://www.notariusz-cennik.pl/Krakow/Notariusz-Lidia-Wlodarczyk.html
Spróbuj na początek w tych dwóch miejscach - telefony są na stronach, które podlinkowałem.
pełnomocnictwo nawet w sprawach cywilnych toczących się przed sądem nie musi być poświadczane notarialnie. Napisz jaki rodzaj pełnomocnictwa Cię interesuje i czy jest tam zawarta klauzura o poświadczeniu notarialnym pełnomocnictwa??
Pełnomocnictwo w sprawach sądowych a mieszkam poza Polską i nie jestem w stanie załatwiać osobiście
do spraw sądowych można upoważnić kogoś w trakcie toczącej sie sprawy np pierwszej, można napisac pismo do sądu, w którym kogoś się upoważnia, można też u notariusza.
ja mam od notariusza, reprezentuję brata. ale to sąd adm.
odbieram na podstawie tego pełnomocnictwa wszelką korespondencję w tym z sądu adm, ale nie mogę odebrać z sądu rej. czy okręg.
żebym mogła w razie co odbierac z rej lub okreg musiałby brat mnie upowaznić, w uproszczeniu mówiąc, przed sądem.
koszt pełnomocnictwa u notariusza, cena sprzed 4 lat bodajże 120 zł.
polecam, gdy jesteś, jak mój brat, za granicą, bo napewno się przyda. a co do tego przed sądem to zalezy czego sprawa dotyczy, czy masz prawnika, czy już się toczy czy wnosisz dopiero itp
nie słuchaj tu nikogo tylko weź z netu nr do sądu, w którym masz sprawę , zadzwon, dopytaj i wtedy bedziesz wiedzial jakie i od kogo cu otrzebne.
pozdrawiam :)
pełnomocnictwo nawet w sprawach cywilnych toczących się przed sądem nie musi być poświadczane notarialnie. Napisz jaki rodzaj pełnomocnictwa Cię interesuje i czy jest tam zawarta klauzura o poświadczeniu notarialnym pełnomocnictwa??
W większości będą to sprawy cywilne jednak jest też kilka urzędowych czy urzedowo -bankowych nie wiem gdzie i jakie jest potrzebne więc chcę załatwić to notarialnie, w Polsce jestem do poniedziałku wlacznie
moje pełnomocnictwo spisywane było u pani Pyrżak kolo pko bp
1. napisz pełnomcnictwo u notariusza. przyda się zobaczysz.
2. jak pisalam wyzej:"nie słuchaj tu nikogo tylko weź z netu nr do sądu, w którym masz sprawę , zadzwon, dopytaj i wtedy bedziesz wiedzial jakie i od kogo ci potrzebne."