Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pektyna do przetworów

Ilość postów: 11 | Odsłon: 1818 | Najnowszy post
  • Pektyna do przetworów

    Czy w Ostrowcu można kupić pektynę do przetworów? Nie chodzi o dzemiksy i żelfiks,y ale o czystą bez konserwantów pektynę.

    Gość_Iza
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Pektyna do przetworów

      Też chętnie bym kupiła bo mam małe dzieci i wolałabym nie faszerować ich konserwantami. W zeszłym roku była w Billi, ale teraz nie ma.

      Gość_marta
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Pektyna do przetworów

        W sklepach to nie wiem, ale na allegro na pewno jest.

        SCZ
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

      Odp.: Pektyna do przetworów

      Iza jestem niezorientowana do czego ta pektyna? Ja używam tylko owoce i cukier w przetworach.

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Pektyna do przetworów

        Jeśli się chce dać mniej cukru i krócej smażyć. Pewnie dlatego.

        SCZ
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pektyna do przetworów

          A co teraz przygotowujesz ? Też jestem zwolenniczką domowych przetworów i zawsze w wakacje mam ręce pełne roboty. ;) Aktualnie zbieram w ogródku agrest na powidła, a potem zabieram się za czerwone porzeczki. ;)

          Miejscowa
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pektyna do przetworów

            Chciałam zrobić dla moich milusinskich dżem z wisni i czereśni a potem z morel i brzoskwini, ale bez konserwantów, gdy dodaje się pektynę to ma on postać takiej galaretki i zachowuje dużo witamin bo nie trzeda go długo smażyć. Dwa lata temu udało mi się kupić coś takiego firmy Kowalewski, ale teraz nigdzie nie mogę znależć

            Gość_Iza
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

            Odp.: Pektyna do przetworów

            Ja smażę zawsze jabłka , bo są super do naleśników i do białego sera na kanapkę. Zawsze robię powidła śliwkowe i dżem z czarnej porzeczki. A dla dorosłych oczywiście nalewki ;) Najpyszniejsza jest z czarnej porzeczki .

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Pektyna do przetworów

              A jak robisz dżem z czarnej porzeczki?

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Pektyna do przetworów

                Smażę z cukrem tak samo jak powidła ze śliwek i potem przecieram przez sito, jest wtedy aksamitny bez pestek. Kilka słoików robię z nieprzetartych owoców i taki dżem jest super do placów Pani Walewska czy Fuki. Nie pytaj ile owców a ile cukru bo zawsze robię na oko.

                Gość_ulka
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Pektyna do przetworów

                  O pektynę najlepiej pytać w hurtowniach. Jak będzie parę pytań, to może ściągną. Ja tak robiłam!

                  Gość_Iza
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę