A tak a propos wątku. Wątek jest o wizycie Pawła Kukiza w Ostrowcu. Wizyta dotyczy stricte wyborów samorządowych oraz programu Kukiz 15. AntyNwo zawodowy krytyk lewacki celowo sprowadza rozmowę na inne tory, aby wprowadzić ferment. Cel jest jeden - zniechęcenie ludzi do zapoznania się z programem, bo może akurat przyjdą i zechcą głosować na jedyne ugrupowanie prawicowe w kraju.
demokracja to inteligentna forma dyktatury
antyNwo bardzo ładnie powiedziane... twoje przemyślenia czy gdzieś to wyczytałeś? A dyktatura to inteligenta forma demokracji? jesteś the best. Weź leki.
Wspólnota kościelna to wspólnota ludzi wierzących, a wiary i Boga nie zamyka się tylko w murach budynków kościelnych, bo to nie jest zdrowe dla psychiki. Dusza ludzka to nie serce...nie składa się z komór, gdzie jadna to Kościół (budynek), a druga - wszystko inne . Powinien Pan to wiedzieć skoro widzi Pan te sytuacje, gdy poza Kościołem ktoś ma diabła za skórą. Wiedza o tym, że Kukiz15 nie jest partią była mi znana, co nie zmienia mojego zapatrywania na kwestie tu poruszane.
Niczego nie muszę zamieniać. Twoje pojęcie ? Żartujesz. 36- ty rok poza Kościołem... nie da się ukryć.. prawda ?
Zdanie wolnego słuchacza na zaocznych z dyżym niedosłuchem mam tam, gdzie ty Kościół :))
Czyli sprawa się wyjaśniła - ucha, a nie oka. Na marne więc twe elaboraty ewangelizujące na tutejszym forum, bo raczej nikt nie czyta ich sobie na głos.
Czyli sprawa się wyjaśniła - ucha, a nie oka. Na marne więc twe elaboraty ewangelizujące na tutejszym forum, bo raczej nikt nie czyta ich sobie na głos...
Felice123 jakie kwestie? uważa Pani że wszystko powinno być podporządkowane kościołowi? A co z niewierzącymi? zabić? wysłac na księżyc? A wie Pani, że np. profesor Religa był niewierzący? myśle że za swoje zasługi trafił tam gdzie powinien, a wiele osób w koloratkach za swoje zachowania znajduje sie na południe od tego miejsca.
Życie ludzkie składa się z czterech sfer. Chaos w sferze duchowej burzy prawidłowe funkcjonowanie trzech innych. Chodzi o chaos ducha, a porządek w nim czyni Bóg, a nie inny człowiek. Faktem jest zaś, że Ten posługuje się ludźmi....najczęściej w " koloratkach ( i piszę to pomimo innych, osobistych doświadczeń). Tym samym niekoniecznie wysyłać na księżyc tych
"bez ducha" składających się tylko z "materii". Trzeba z Ewangelią wyjść do ludzi, a nie trzymać ją tylko zamkniętą w murach kościelnych .
Felice123 - innymi słowami, ale w sumie to samo :)
Jeden Duch - Duch Jezusa Chrystusa Pana naszego... nie może więc być inaczej. Prawdziwą wspólnotę buduje się na Bogu. Trzeba jeszcze innych dowodów ?
Proszę bardzo - jestem gotowa by ich dostarczać.