Gdzie dokładnie?
http://www.polskie-cmentarze.com/ostrowiec/mapa/2/
czasami niestety zycie potrafi byc tak przykre, mozna zyc wokol ludzi ale czuc sie bardzo samotnym, sa rowniez rzeczy ktore potrafia tak mocno i dotkliwie zranic, utkwic tak gleboko w sercu, ze z takim sercem nie da sie dalej zyc, ciagle bije w inna strone niz by sie tego pragnelo. Uczucie, dzieki ktoremu czlowiek sam sobie blokuje droge, nie moze isc i w koncu zaczyna zdawac sobie sprawe ze nie chce isc.. dalej.. Czasami wystarczy jedna chwila, ktora moze przyjsc nawet w najbardziej w cudownym poukladanym zyciu, ktora uswiadomi komus caly bezsens w obliczu tej rany w sercu. Moze ta chwila minie, moze juz jutro bedzie lepiej, ale co jesli juz teraz zacznie rozdzierac serce, wtedy nie ma tej jasnej mysli, wtedy nadchodzi juz koniec. I ulga. Szkoda, ze nie wszyscy ja odczuja..
dajcie spokój chłopakowi. zrobił jak zrobił.jego wola, jego życie. Uszanujcie to. Niech spoczywa w spokoju.
msza w intencji Pawła jutro o godz. 7.00 w kościele na Pułankach.
ludzie znałam go i powiem wam jedno
dajcie sobie spokój
to nie miejsce i czas na takie rozważania
nie wasza sprawa nie moja
tylko jego...
Jak to się stało, że ten wątek nadal tu jest? Proszę Administratora o jego natychmiastowe usunięcie. Śmierć Pawła to ogromna tragedia,a nie osiedlowa sensacja. To, co zrobił nie ma prawa być komentowane przez osoby, które go znały z widzenia czy dalekich znajomych, a już na pewno nie na forum internetowym. Robicie tym krzywdę jego bliskim. Nie waszą sprawą jest też oskarżanie kogokolwiek-to mógłby zrobić tylko i wyłącznie Paweł. Nie pchajcie się w coś, co was nie dotyczy.
A kim Ty niby jesteś, żeby wydawać zgodę na to, czy możemy czy nie możemy komentować Jego śmierć? Ty będziesz cenzorował, kto znal go "bardziej", a kto "mniej" i kto ma prawo wypowiadać się bądź nie? Samobójstwo Pawła dotknęło wiele osób, nie tylko najbliższych znajomych, tych "dalszych" też i nie Twoja sprawa, w jaki sposób ktoś to odczuł i wyraża.
I nie rozumiem, jaką krzywdę robimy jego bliskim wspominając go akurat tu, zwłaszcza, ze sa to praktycznie same pozytywne wsponienia Jego osoby. Ale jeśli ktoś wyrządził krzywdę bliskim - to zrobił to sam Paweł, taka prawda;/
Chodziło mi raczej o posty, w których ludzie snują teorie, że nie ma sytuacji bez wyjścia. To była jego decyzja i należy to uszanować zamiast filozofować. Wiem, że to dotknęło wiele osób, ale forum nie jest odpowiednim miejscem na żałobę.
Uszanować to że się powiesił ?:) CO Ty gadasz
Każdy ma prawo decydować o własnym życiu, takze o popełnieniu samobojstwa....
Dajcie spokój wszyscy i przestańcie snuć wywody. Jedyne co możecie teraz zrobić to czasami iść i zapalić znicz na jego grobie. Wspominajcie go dobrze i nie zapominajcie.
Jeśli tak, to ok, bo też uważam twierdzenia typu: "nie ma sytuacji bez wyjścia" itp. są indywidualną i może tylko tymczasową opinią wypowiadajacej się/ piszacej osoby. Życzę tym madralom, by nie musieli swoich poglądów zmieniać, a życie potrafi być przewrotne.
Forum miejscem na żałobę może i nie jest, ale kilka osób, gdyby nie ten wątek, mogłyby dowiedzieć się o pogrzebie już po fakcie. Nie wszyscy obracają się w tym samym kręgu towarzyskim, gdzie info o smierci Pawła rozeszlo sie błyskawicznie. Tak samo jak info o mszy czy miejscu, gdzie został pochowany.
Zresztą, każde miejsce gdzie można wspomnieć taką osobe jak On jest dobre...:(
a niby dlaczego miałoby nie być tego watku????jest rzecza naturlną ,ze o każdym niecodziennym wydarzeniu ludzie dyskutuja, rozmawiają, polemizują itd. i co w tym złego????lepszym byłoby wg. ciebie obojętnie milczeć???? Spuść z tonu gościu z 13:07. Każdy ma prawo się wypowiedzieć i nikt tu nie krzywdzi bliskich Pawła bo nie takie sa intencje tego watku.
dyskutuja polemizuja to baby dewoty siedzace pod klatkami i nie osoby ktore szanuja kogos innego
Baby dewoty spod klatek to raczej z internetem są na bakier.
A myślący, wrażliwi ludzie, którzy stracili bliską osobę i nie potrafią sobie z tym poradzić, nie potrafią tego zwyczajnie zrozumieć, właśnie dyskutują i probują znaleźć odpowiedzi na dręczace ich pytania. A ze internet to nieodpowiednie miejsce - cóż, znak czasu, coraz więcej możliwości daje internet, także wymianę swoich poglądów, emocji, odczuć. A czy to brak szacunku dla Pawła - no nie wiem, milczenie, obojętnosć, udawanie, że nic się nie stało jest wyrazem szacunku? - dla mnie nie.
...gdyby tylko można było cofnąć czas... gdybyś dał jakiś znak, że coś jest nie tak...mam tylko nadzieję, że skoro tu było ci źle, tam ci lepiej... do zobaczenia kiedy będzie mój czas...